Lockdown για ένα μήνα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι / Ανακοινώσεις αύριο από τον Πρωθυπουργό

589

Lockdown σε όλη τη χώρα για τον επόμενο έναν μήνα, εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων στην κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας,  Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι η εισήγηση της επιτροπής είναι να παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά σχολεία και να κλείσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι σε έκτακτες ανακοινώσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού θα προχωρήσει αύριο, στις 12 το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενώ στην ενημέρωση θα συμμετάσχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και των λοιμωξιολόγων, κατά την οποία εξετάστηκαν τα νέα δεδομένα αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, με φόντο την δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα, αλλά και την αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών, γεγονός που επιβαρύνει το σύστημα Υγείας.

Είναι ενδεικτικό ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε τριπλό αρνητικό ρεκόρ, τόσο στα κρούσματα κοροναϊού όσο και στον αριθμό των νεκρών αλλά και των διασωληνωμένων ασθενών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, επιβεβαιώθηκαν 2.646 νέα κρούσματα κοροναϊού και σε σύνολο έχουν φτάσει 46.892. Μέσα σε μία ημέρα, κατέληξαν 18 συνάνθρωποί μας από επιπλοκές του κοροναϊού με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την έναρξη της πανδημίας να έχει ανέλθει σε 673 στη χώρα μας. Την ίδια ώρα, 179 ασθενείς, που έχουν προσβληθεί από τον ιό, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Είναι αυξημένοι κατά 10 σε σύγκριση με χθες, Τρίτη.

Είναι χαρακτηριστικό τα όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών», σημειώνουν.