Αρχική Χωρίς κατηγορία Εκλογές ΗΠΑ: Τραμπ και Μπάιντεν δίνουν μάχη στήθος με στήθος για τις...

Εκλογές ΗΠΑ: Τραμπ και Μπάιντεν δίνουν μάχη στήθος με στήθος για τις κρίσιμες πολιτείες

418

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν συνεχίζουν να δίνουν μάχη στήθος με στήθος σε κρίσιμες πολιτείες και μέχρι τις 06:00 ώρα Ελλάδας δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν συνεχίζουν να δίνουν μάχη στήθος με στήθος σε κρίσιμες πολιτείες και μέχρι τις 06:00 ώρα Ελλάδας δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με προβλέψεις των New York Times και του NBC, μέχρι στιγμής, ο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 126 εκλέκτορες, ενώ ο Τραμπ 89. Η πρόβλεψη του Bloomberg έδινε στον Μπάιντεν 131 εκλέκτορες και στον Τραμπ 92.

Υπενθυμίζεται πως για να εκλεγεί κάποιος από τους δύο υποψηφίους πρόεδρος, χρειάζεται να εξασφαλίσει 270 εκλέκτορες.

Νίκη του Ντόναλντ Τραμπ «βλέπουν» οι στοιχηματικές

Οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν πλέον προβάδισμα νίκης στις εκλογές στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αλλάζοντας τελείως την αρχική πρόβλεψή τους, κατά την οποία ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ήταν ο επικρατέστερος.

Κατά τη βρετανική Betfair, η πιθανότητα νίκης του Τραμπ υπολογίζεται πως ανέρχεται στο 60%, από 39% όταν άνοιγαν οι κάλπες το πρωί χθες Τρίτης. Οι πιθανότητες του Μπάιντεν έχουν πέσει στο 40% από 61%.

Σύμφωνα με τη Smarkets Exchange, με έδρα τη Βρετανία, ο Τραμπ έχει ακόμα πιο υψηλή πιθανότητα νίκης, 65%, από 39% όταν άνοιγαν οι κάλπες. Οι πιθανότητες του Μπάιντεν έχουν πέσει στο 35% από 61%.

Οι κρίσιμες Πολιτείες

Οι Δημοκρατικοί πήραν σήμερα μία έδρα στη Γερουσία από τους Ρεπουμπλικάνους στο Κολοράντο μετά τη νίκη του πρώην κυβερνήτη της πολιτείας Τζον Χίκενλουπερ έναντι του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Κόρι Γκάρντνερ.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν  προβλέπεται να κερδίσει τις πολιτείες της Νέας Υόρκης (29 εκλέκτορες) και του Νέου Μεξικού (5 εκλέκτορες), σύμφωνα με τις προβλέψεις του ινστιτούτου Edison Research και του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press. Παράλληλα, προβλέπεται να κερδίσει τις πολιτείες της Καλιφόρνιας (55 εκλέκτορες) του Όρεγκον (7 εκλέκτορες), και της Ουάσινγκτον (12 εκλέκτορες) σύμφωνα με τις προβλέψεις του ινστιτούτου Edison Research και του Fox News, αλλά και του Νιου Χάμσαϊρ (4 εκλέκτορες), σύμφωνα με πρόβλεψη του NBC.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία του Άϊνταχο (4 εκλέκτορες), σύμφωνα με πρόβλεψη του Fox News, καθώς και στις: Φλόριντα (29 εκλέκτορες), Νεμπράσκα (3 εκλέκτορες), Γιούτα (6 εκλέκτορες).

Οι Δημοκρατικοί διατηρούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Οι Δημοκρατικοί διατήρησαν και μάλιστα ενίσχυσαν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox News και ABC.

Οι Δημοκρατικοί προβλέπεται να κερδίσουν τέσσερις με πέντε έδρες επιπλέον στη Βουλή, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά αυτά δίκτυα. Αυτή τη στιγμή διαθέτουν 232 σε σύνολο 435 εδρών.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Γερουσία.

Προσέφυγαν στη δικαιοσύνη οι Ρεπουμπλικανοί για τις επιστολικές ψήφους

Η προεκλογική ομάδα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της πολιτείας Νεβάδα προσέφυγαν εκτάκτως στη δικαιοσύνη για να περιορίσουν τη διαδικασία επεξεργασίας και καταχώρησης των επιστολικών ψήφων στην κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται και το Λας Βέγκας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Πότε θα ξέρουμε τον νικητή;

Επισήμως, το όνομα του νικητή δεν ανακοινώνεται από τις Πολιτείες παρά μόνο όταν επικυρώσουν τα αποτελέσματα, κάτι για το οποίο μπορεί να χρειαστεί ακόμη και μία εβδομάδα. Ωστόσο, κατά παράδοση, τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ανακοινώνουν μέσα στη νύχτα τον νικητή, με βάση τα έξιτ πολ ανά περιφέρεια.

Η νίκη του Ρόναλντ Ρίγκαν, το 1980, ανακοινώθηκε στις 03.15 (ώρα Ελλάδας), όμως εκείνη του Τραμπ, το 2016, καθυστέρησε και ανακοινώθηκε μόνο όταν εξακριβώθηκε ότι κέρδιζε την Πενσιλβάνια.

Το 2000, όταν κέρδισε ο Τζορτζ Ου. Μπους, το αποτέλεσμα των εκλογών κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, μετά από 36 ημέρες.

insider.gr