Αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, λόγω κοροναϊού

339

Έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 και για όσο χρονικό διάστημα η Πιερία θα βρίσκεται σε κλίμακα «αυξημένου κινδύνου», αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν Δ1α/Γ.Π.οικ. 69863/02-11-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά σε «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 (ΦΕΚ 4829/Β/02-11-2020)».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εν λόγω απόφαση, «αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Δομών Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης της χώρας που η Περιφερειακή τους Ενότητα  στο «Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19» βρίσκεται στο Επίπεδο Β’ ‘’αυξημένου κινδύνου’’».

Επειδή, λοιπόν, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται στο Επίπεδο Β’, δηλαδή σε επίπεδο «αυξημένου κινδύνου», η Διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, με ανακοίνωσή της, ζητά από τους σπουδαστές του Δ.Ω.Κ. «να επικοινωνούν με την Γραμματεία στο τηλέφωνο 23510-21155 και να παρακολουθούν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο για την λεπτομερέστερη  ενημέρωσή τους». Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η προσέλευση του κοινού στη Γραμματεία του Ωδείου επιτρέπεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ω.Κ. ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΙΔΟΥ

«Είναι λυπηρό να διακόπτονται τα δια ζώσης μαθήματα των σπουδαστών Μουσικών Σχολών σχεδόν στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Παρόλα αυτά και έχοντας την άποψη ότι προέχει η περιφρούρηση της Δημόσιας Υγείας, θα προσπαθήσουμε και πάλι με όλες τις δυνάμεις μας να κρατήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον των μαθητών μας στη μελέτη και τη συνέχιση της φοίτησής τους ακολουθώντας την εξ αποστάσεως διδασκαλία για όσους αυτό είναι εφικτό», δηλώνει η Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Μαρία Τερζίδου.

Τονίζει δε ότι «ο άνθρωπος που αγαπά τη μουσική, βρίσκει διέξοδο σε αυτή σε δύσκολους καιρούς, γι’ αυτό και η διδασκαλία της με κάθε πρόσφορο μέσο είναι ανεκτίμητης αξίας. Κάθε δάσκαλος-μουσικός μπορεί με πλείστους τρόπους, ακόμη και εν καιρώ παύσης, να καθοδηγήσει τον μαθητή του με έμπνευση και παιδαγωγικό χαρακτήρα, προσφέροντάς του απλόχερα τις γνώσεις και την έγνοια του».

Στο κλείσιμο της δήλωσής της η κ. Τερζίδου αναφέρεται και στις οικονομικές συνέπειες που έχουν τέτοιου είδους αποφάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αδυνατώ να μην αναφερθώ στο οικονομικό πλήγμα που συντελείται σε όλες τις Δομές Μουσικής Εκπαίδευσης της χώρας και φυσικά και στο δικό μας Ωδείο. Ίσως είναι καιρός η πρόνοια του κράτους και των αρμόδιων υπουργείων να αναλογιστεί την εξαιρετική σημασία της απευθείας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης όλων των Ωδείων που υποχρεώνονται σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας λόγω του κορονοϊού.  Η παντελής αποδυνάμωσή τους, με μαθηματική ακρίβεια, θα οδηγήσει στην έκλειψη της Μουσικής Παιδείας των νέων μας».