Οι άριστοι, ο κ. Μητσοτάκης και οι ψεκασμένοι Έλληνες

461

Του Δημήτρη Ζησιμόπουλου

Στην χώρα της προεδρευομένης κληρονομικής τηλεοπτικής δημοκρατίας που ζούμε οι  νεοέλληνες εμπιστεύτηκαν τον  κ. Μητσοτάκη να μας κυβερνήσει. Ας δούμε τι έπραξε μέχρι σήμερα:

-Ο Ερντογάν παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα εδώ και μήνες και ο κ. Μητσοτάκης  χαζογελάει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Συμπεριφέρεται σαν εντολοδόχος ξένων ολιγαρχών, ετοιμάζει μια  εθνική υποχώρηση.

-Ο κορονοιός κάνει  θραύση και η κατάσταση  είναι πλέον τραγική. Οσο τα κρούσματα ήταν ελεγχόμενα ήταν επιτυχία της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη. Τώρα που η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη τώρα φταίμε εμείς που δεν  έχουμε  ατομική ευθύνη!! Δηλαδή  η επιτυχία της κυβέρνησης,  η αποτυχία δική μας.  Ο κ. Μητσοτάκης δεν ενίσχυσε όλο το καλοκαίρι  το ΕΣΥ και κινδυνεύουμε να καταντήσουμε Μπέργκαμο  για να ευνοηθούν οι ολιγάρχες  της υγείας  οι οποίοι θα θησαυρίσουν από το υστέρημα του ελληνικού λαού  ( που και αυτό  θα το δώσουν  όσοι το διαθέτουν ακόμη ). Ενίσχυσε τα ΜΜΕ για να τον λιβανίζουν ολημερίς και να επιτύχουν την πολιτική χειραγώγηση του ελληνικού λαού αντί να  ενισχύσει τα ΜΜΜ που αποτελούν την βασική πηγή διασποράς του κορονοιού.  Ανοιξε   την οικονομία το καλοκαίρι για να ευνοηθούν οι  μεγαλοξενοδόχοι,  οι πλοιοκτήτες, οι αεροπορικές εταιρείες και  επανήλθαμε μετά  το καλοκαίρι στον κορονοιό που τον είχαμε  ξεχάσει  αφού τα ΜΜΕ τον είχαν  τρίτο και  τέταρτο θέμα μετά τον χωρισμό της τάδε μοντέλας  και τις κηραλοιφές. Το νέο lockdown που έρχεται επειδή δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για να μην θιγούν ολιγαρχικά συμφέροντα, προμηνύει την ολική συντριβή  της  μεσαίας τάξης.  Νέο μνημόνιο που θα  βαπτισθεί αναπτυξιακό  σχέδιο θα δοθεί δώρο στην ολιγαρχία.

-Στην οικονομία το  «καλές δουλείες με καλά λεφτά» ήταν το προεκλογικό στοίχημα του κ Μητσοτάκη. Αντί για καλές δουλειές με καλά λεφτά μας έφερε  α) καλές δουλειές  με καλά λεφτά για τα κομματικά του παιδιά και   ανεργία της τάξης του 37,5%  για τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα  (τα οποία  φεύγουν πάλι στο εξωτερικό) β)   το νέο  πτωχευτικό νομοσχέδιο όπου η μεσαία τάξη  θα είναι  οι  επόμενοι νεόπτωχοι καθώς τα κοράκια των τραπεζών θα  ορμήξουν πάνω στα σπίτια των πολιτών  γ)   το νέο  εργατικό νομοσχέδιο με το οποίο  μετά από απαίτηση του ΣΕΒ και του ΔΝΤ νομοθετεί ψαλίδι σε μισθούς και δώρα, απλήρωτες υπερωρίες  ( που υπονομεύουν  το οκτάωρο), ελεύθερες απολύσεις κα   (στην ΔΕΘ είχε μιλήσει για «μεγαλύτερη ευελιξία στην κατανομή του χρόνου εργασίας» )  λες και φταίει  ο εργαζόμενος  για την πτώχευση  της  χώρας ενώ το ΠΑΣΟΚ με την  ΝΔ  την  υποδούλωσαν με τα μνημόνιά τους.

-Μας έφερε  ειδικούς  που στην αρχή της κρίσης μας έλεγαν ότι ο ιός  δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και ότι η μάσκα δεν είναι απαραίτητη και φτάσαμε σήμερα να κυκλοφορούμε  φιμωμένοι και στο τέλος  είπε ψεκασμένους  όσους πολίτες διαφωνούν  με τις επιλογές του. Τότε ψεκασμένοι  είναι όχι μόνο οι κοινοί θνητοί αλλά και ο καθηγητής του Stanford κ.Ιωαννίδης  που έχει διαφορετική επιστημονική άποψη από τους  κκ Τσιόδρα και Σύψα (αποδέκτες «δώρων» μισού εκατομμυρίου ευρώ από τις φαρμακευτικές εταιρείες βάσει της « Διαύγειας»).

-Ο κ. Μητσοτάκης που όλα έτοιμα τα βρήκε στην ζωή του αποκάλεσε ψεκασμένο τον άνεργο, τον αγρότη, τον εργαζόμενο των 534 ευρώ τον μήνα που διαφωνεί με τις επιλογές του. Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι? Να συλλαμβάνει όποιον διαφωνεί μαζί του?

ΥΓ. Η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι σε συνέντευξή της  στους FT μίλησε για τις CARTIER ΚΑΙ VAN CLEEF καρφίτσες της,  για την μάσκα που κάνει στα Harrods, τα κοσμήματά της, την γυμναστική της. Αυτά είχε να πεί την στιγμή που η χώρα απειλείται, ο πολίτης δεν ξέρει αν θα βγεί θετικός στον κορονοιό, αν θα βρεί κρεβάτι νοσηλείας, αν θα μείνει χωρίς δουλειά, αν θα έχει να φάει, να πληρώσει τα φροντιστήρια του παιδιού του κλπ.

Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη ψήφισε ο ελληνικός λαός αυτήν απολαμβάνει τώρα.