Μεγάλη συμμετοχή και θετικά μηνύματα στο webinar του Επιμελητηρίου Πιερίας με θέμα «Ανθεκτικότητα σε περίοδο κρίσης»

286

DR. Μαρία Γιαννιού: «Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα ως προκλήσεις»

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το εξαιρετικά ενδιαφέρον webinar με θέμα την ανθεκτικότητα σε περιόδους κρίσης έδωσε το Επιμελητήριο Πιερίας σε πάνω από 30 επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, οι οποίοι αναζητούν, όπως ομολόγησαν κατά τη χθεσινή συζήτηση, μηχανισμούς διαχείρισης της νέας υγειονομικής πραγματικότητας που επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Εισηγήτρια του διαδικτυακού σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου, ήταν η διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Empowerment & Leadership Coach κ. Μαρία Γιαννιού η οποία εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει, όχι μόνο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, να αποκωδικοποιεί ο καθένας τις συνθήκες κρίσεων, όπως για παράδειγμα την υφιστάμενη υγειονομική κρίση.

Η κ. Γιαννιού αναφέρθηκε σε μία σειρά από «πρακτικά» εργαλεία» τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τους επαγγελματίες να αντιμετωπίζουν κάθε πρόκληση που προκύπτει, δείχνοντας προσαρμοστικότητα μέσα από την ενεργοποίηση συγκεκριμένου μηχανισμού διαχείρισης της κατάστασης. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναπλαισίωσης του εκάστοτε προβλήματος, στην αποφυγή των σκέψεων που γίνονται «παγίδες» και οδηγούν σε λάθος αντιμετώπιση καθώς και στη διατήρηση της αισιοδοξίας με συγκεκριμένους τρόπους.

Κατά κοινή ομολογία όλων των συμμετεχόντων ήταν μία εναλλακτική και άκρως ενδιαφέρουσα προσέγγιση με αφετηρία τη συνολική αλλαγή στάσης απέναντι στις πρωτόγνωρες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες.

Την πρωτοβουλία και το συντονισμό του webinar είχε η Οικονομική Επόπτρια του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χάιδω Παπαχατζή.