Ο Πτωχευτικός Νόμος και η “δεύτερη” ευκαιρία της ΝΔ

341

Το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους που προσεγγίζει τα 215 δις επιχειρεί να λύσει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη με τον  νέο πτωχευτικό νόμο

Προβλέπει:

-Την εκποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη

-Την δυνατότητα του οφειλέτη να διαμείνει σ΄ αυτήν με μίσθωση για 12 έτη

-την δυνατότητα του οφειλέτη να την επαναγοράσει μετά τα 12 έτη στην τρέχουσα εμπορική της αξία

-Την καταβολή ενοικίου για 12 έτη το συνολικό ποσό των οποίων δεν θα αφαιρείται  κατά την επαναγορά της

-Εάν τυχόν υπάρχει διαφορά μεταξύ του ύψους του δανείου και της αξίας της κατοικίας που μεταβιβάζεται στο Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης η διαφορά θα αναζητείται από τον εγγυητή ( που όλα τα  στεγαστικά δάνεια είχαν εγγυητή)

– Την πτώχευση του οφειλέτη την ζητούν πλέον και οι πιστωτές

Αυτή είναι η «δεύτερη ευκαιρία»  που μας προσφέρει ο κ. Μητσοτάκης! Να χάσουμε τα σπίτια μας! Αφού χάσαμε τις δουλειές μας (στο 37,5% η ανεργία των νέων στην Ελλάδα τον Μάιο του 2020), μειώθηκαν οι μισθοί μας,  χάσαμε την  αξιοπρέπειά μας  ζώντας από τις συντάξεις των παππούδων μας,   η Κυβέρνηση Μητσοτάκη καταμεσίς του κορονοιού θα πάρει και τα σπίτια, τα αυτοκίνητα των οφειλετών ,    τα σπίτια των εγγυητών  ! Αυτή είναι η φιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ. Όλα στις Τράπεζες. Ολα στα funds.

Η δεύτερη ευκαιρία λοιπόν είναι αφού  πληρώσαμε τους τόκους του δανείου που πήραμε,  μέρος του κεφαλαίου ( η και σχεδόν ολόκληρο), να χάσουμε το σπίτι μας, να πληρώνουμε ενοίκιο γι΄ αυτό για 12 χρόνια  και να το ξαναπληρώσουμε για να το ξανααγοράσουμε στην τιμή που θα έχει μετά από 12 χρόνια  και αφού και ο εγγυητής θα έχει χάσει το δικό του !! Τώρα που θα τα βρεί τα λεφτά για να ξανααγοράσει το σπί τι του ένας πτωχευμένος που θα καλείται να ζεί με 615 ευρώ τον μήνα και να πληρώνει και ενοίκιο  είναι ψιλά γράμματα για τον απόφοιτο του Χάρβαντ κ Μητσοτάκη.

Η χαριστική βολή σ΄ έναν πτωχευμένο λαό αφού προηγουμένως  οι λόγοι που τον οδήγησαν στην πτώχευση ήταν το φαγοπότι των Ολυμπιακών του κ. Σημίτη, το έλλειμμα του κ. Καραμανλή ( το εξωφρενικό 15,5% του 2009) ,  τα μνημόνια  των κκ Παπανδρέου και Σαμαρά δηλαδή η πολιτική των Κυβερνήσεων  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ .

Να θυμίσω μόνο τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταργήσει η ( δεύτερη) φορά Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα  είναι αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο.