Κοροναϊός – Πάπας Φραγκίσκος: «Εγωιστές όσοι διαμαρτύρονται για τα περιοριστικά μέτρα και τα lockdown»

313

Αυστηρό μήνυμα του Ποντίφικα κατά όσων διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται για την επιβολή lockdown, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία

Ο Πάπας Φραγκίσκος άσκησε έντονη κριτική στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την επιβολή lockdown και σε όσους αντιτίθενται στα περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού, κατηγορώντας τους ότι είναι εγωιστές.

Ο Πάπας είπε ότι αυξήθηκαν εκείνοι που σκέφτηκαν μόνο τον εαυτό τους και υποστήριξαν ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή. «Είναι ανίκανοι να αποδεχτούν ότι δεν έχουν όλοι οι ίδιες ικανότητες και πόρους για να αντιμετωπίσουν την πανδημία» τόνισε.

Πάντως, ο Ποντίφικας ανέφερε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ελπίδα, καθώς υπάρχουν εκείνοι οι «αστικοί ήρωες» που αναλαμβάνουν «ευθύνη απέναντι στους άλλους και αναζητούν λύση, ώστε κανείς να μην μείνει πίσω».

Υποστήριξε ότι η πανδημία έχει φέρει κρίση σε οργανωτικά και αναπτυξιακά μοντέλα και ισχυρίστηκε ότι έχει εκθέσει «πολλές αδικίες, την ανησυχητική σιωπή και τις κοινωνικές και υγειονομικές αποτυχίες».

Οι χώρες που προσπαθούν να σώσουν τις οικονομίες τους κινδυνεύουν να «ξεχάσουν ότι μια αυθεντική ανάπτυξη πρέπει να προωθήσει όλους τους ανθρώπους και τον άνθρωπο ως σύνολο», είπε.

«Δεν θα βγούμε οι ίδιοι από την κρίση, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι ή χειρότεροι, αλλά ποτέ οι ίδιοι», δήλωσε ο Πάπας στο Politika και πρόσθεσε: «Οι κρίσεις έχουν την ικανότητα να επιδεινώσουν τις υπάρχουσες αδικίες στις οποίες είχαμε συνηθίσει και τις οποίες θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε ασυνείδητα, αλλά μπορούν να επισημάνουν τις βέλτιστες πρακτικές και αντιδράσεις μεταξύ μας».

protothema.gr