Συνεχίζεται η Δωρεά των tablets σε μαθητές Λυκείων της Πιερίας – από τα Ολύμπια Εν Δίω

447

Επειδή τα Ολύμπια εν Δίω 2020 δεν πραγματοποιούνται λόγω των επιβεβλημένων συνθηκών προστασίας από τον κοροναίό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αποφάσισε να προβεί σε δωρεά 50 tablets σε μαθητές Λυκείων της Πιερίας (που θα προκύψουν μετά από κλήρωση), βοηθήματα πολύτιμα για την πληρέστερη εκπλήρωση των αναγκών των μαθητών της σύγχρονης διδακτικής – τηλε-εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, για το σκοπό αυτό ο Πρόεδρος του Οργανισμού κος Αθανάσιος Μπίντας, με την κ. Μυράντα Παππά- Υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Πιερίας επισκέφθηκαν Λύκεια της Πιερίας συνεχίζοντας την προσφορά σύμφωνα με την φιλοσοφία της διοργάνωσης. Την φετινή χρονιά επιλέχτηκαν Λύκεια εκτός Κατερίνης. Στη συνέχεια της δράσης επισκέφθηκαν τα Γενικά Λύκεια Κολινδρού, Αιγινίου, Κορινού και Κάτω Μηλιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι η  συγκεκριμένη ενέργεια είναι προϊόν συνεργασίας του Οργανισμού «Ολύμπια Εν Δίω», της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Iδρύματος της Γαλλικής εταιρίας VINCI που εδρεύει στο Παρίσι. Η VINCI που είναι μέτοχος της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», στηρίζει τις μορφωτικές και πνευματικές δράσεις του Οργανισμού «Ολύμπια εν Δίω», μέλη του οποίου θα επισκεφθούν τα εναπομείναντα  Λύκεια της Περιφέρειας για τη συνέχεια της δωρεάς.

Η ενέργεια αυτή έχει σκοπό να συμβάλει στο μέτρο του δυνατού στην ανάπτυξη της παιδείας μας. Η προσφορά αυτή είναι συμβολή για τη συμμετοχή χιλιάδων νέων της Πιερίας στις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε Σεπτέμβρη στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου, οι οποίες παγκοσμιοποιούν τη δυναμική του Ελληνισμού, δημιουργούν καλλιέργεια και προάγουν την επαφή των νέων, στην εποχή των κοινωνικών δυσπραγιών.