Πιερία στο πορτοκαλί ! Ποιος να φταίει ?

592
Και “αισίως” μπήκαμε στο πορτοκαλί.
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μαθαίναμε από ποιες περιοχές της Πιερίας προέρχονται τα κρούσματα των τελευταίων 5-6 ημερών, καθώς θα βοηθούσε να αποκρυσταλλώσουμε μια άποψη για το πώς οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάσταση.
Μήπως συνειδητοποιήσουμε, έστω στο παρά πέντε, ότι οφείλουμε να προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας είτε πιστεύουμε είτε όχι στον κοροναϊό.
Οφείλουμε, αν θέλετε, να προστατεύουμε και την οικονομία, γιατί κάποιοι φαίνεται να νοιάζονται περισσότερο για αυτήν παρά για την ανθρώπινη υγεία (βέβαια οικονομία χωρίς υγιείς ανθρώπους δεν υπάρχει αλλά).
Ας κάνουμε όλοι μας μια φορά την αυτοκριτική μας και ας αναλογιστούμε ποιος φταίει για το πορτοκαλί, ποιος θα φταίει για το κόκκινο.
Οι κυβερνήσεις; Μόνο αυτές; Δε θέλει καμία τους να ξαναεκλεγεί; Σαφώς και θέλει; Επομένως, γιατί θέλουν συνωμοτώντας να μας κλείσουν αφού γνωρίζουν ότι δε θα τους ξαναψηφίσουμε;
Φταίνε και οι επιστήμονες; Φυσικά, αφού τα ” παίρνουν” για να διοχετεύουν ψευδείς ειδήσεις, να φοβίζουν τον κόσμο.
Φταίνε όλοι εκτός από τον απλό τον κόσμο, που δε φταίει αν δεν ξέρει να ψηφίζει, που δε φταίει αν δεν φροντίζει να ενημερώνεται αλλά έχει άποψη επί παντός επιστητού, ως αγράμματος δικηγόρος, που υποψιάζεται ότι η κατάργηση της παρέλασης κρύβει υποχθόνια σχέδια περί εθνικού αφανισμού αλλά το παιδί του που θέλει να το δει να παρελαύνει, μπερδεύει την 28η Οκτωβρίου με την 25η Μαρτίου.
Δε φταίει που αρνείται να φορέσει μάσκα γιατί υποπτεύεται ότι όλα είναι ψέματα και αυτός, ως γνωστόν, δεν είναι πρόβατο.
Όταν άγνωστε αρνητή της μάσκας δεις να πολλαπλασιάζονται οι νεκροί στη χώρα σου, όταν οι γιατροί θα αναγκάζονται να επιλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει πάλι θα αναρωτηθείς ποιος φταίει.
Για μια τέτοια κατάσταση φταίνε πολλοί.
Πριν βιαστείς να επιρρίψεις ευθύνες, κοιτάξου πρώτα στον καθρέφτη.
Αν η συνείδηση σου δεν κλαίει, τότε κάνε αυτό που νομίζεις σωστό.
Θ.Κ.