Φ. Μπαραλιάκος: Προτεραιότητα η αναβάθμιση και η αξιοποίηση των Λιμένων της Πιερίας 

403

​​Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν ο Βουλευτής Πιερίας Φ.Μπαραλιάκος και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας Στ. Μπουσνάκης.

Κατά την συνάντηση ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο τόσο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Λιμενικό Ταμείο το προηγούμενο διάστημα όσο και για την πρόσφατη  έγκριση χρηματοδότησης τεσσάρων μελετών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπ. Ναυτιλίας.

«Οι υποδομές μας και συγκεκριμένα τα Λιμάνια μας είναι ένα από τα “όπλα” της Πιερίας που μέχρι τώρα δεν τα έχουμε αξιοποιήσει. Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για την ένταξη της χρηματοδότησης των μελετών ωρίμανσης έργων που προτάθηκαν, και να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας για τις άμεσες και εύστοχες ενέργειες τους. Είναι η αρχή, ένα πρώτο βήμα, για την έναρξη της υλοποίησης αναβάθμισης και αξιοποίησης των Λιμένων του τόπου μας. Όλα τα έργα έχουν αναπτυξιακό πρόσημο και θα αναμορφώσουν την εικόνα του παραλιακού μετώπου του Νομού»  δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαραλιάκος.

Ο Βουλευτής Πιερίας υπογράμμισε πως η μεταξύ τους συνεργασία έως τώρα είναι υποδειγματική και θα κινηθεί στον άξονα της εποικοδομητικής αξιοποίησης των λιμένων της Πιερίας. Η αναβάθμισή τους είναι βέβαιο πως θα προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα στο Νομό πολλαπλασιάζοντας τις προοπτικές ανάπτυξής του. Άλλωστε σταθερή πεποίθηση τόσο του ίδιου όσο και του Προέδρου του ΛΤ Πιερίας είναι, πως οι υποδομές μίας περιοχής διαμορφώνουν και τους αναπτυξιακούς στόχους της. Προς αυτήν την κατεύθυνση απαιτούνται, επομένως, συλλογικές ενέργειες ώστε να προκύπτουν και θετικά αποτελέσματα.