Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ και ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔIΣΤΗ” – από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης.

237

Το Σάββατο, 24/10/2020, πραγματοποιήθηκε από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης, το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ και ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔIΣΤΗ (BLS/AED)” σε προσωπικό της εταιρίας «ΟΜΗΡΟΣ Α.Ε.».

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης ήταν διάρκειας 6 ωρών, και οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική εφαρμογή της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδιστές. Η ύλη του προγράμματος είναι προσαρμοσμένη, εναρμονισμένη και σύμφωνη με τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

Συνολικά εκπαιδεύτηκαν επτά (7) άτομα του προσωπικού της εταιρίας «ΟΜΗΡΟΣ Α.Ε.», που δραστηριοποιείται στην  επεξεργασία, παραγωγή και διακίνηση κατεψυγμένων αλιευμάτων.  Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από την εκπαιδεύτρια του Τμήματος κ. Χαλκίδου Γεωργία.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να προσφέρουν τις πολύτιμες Πρώτες βοήθειες σε μια κρίσιμη στιγμή εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής που θα συμβεί σε ένα συνάδελφό τους ή σε ένα δικό τους άνθρωπο, μέχρι να έρθουν οι  αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Οι εκπαιδευόμενοι  αποκτούν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το οποίο ισχύει για πέντε χρόνια.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης, ευχαριστεί θερμά τον κ. Ιωαννίδη Ιωάννη, υπεύθυνο του καταστήματος Crema Κρέμα , επί της οδού 19ης Μαΐου 19, στην Κατερίνη, για την ευγενική προσφορά ροφημάτων στους εκπαιδευόμενους την ημέρα του σεμιναρίου καθώς και για την στήριξή του.