Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

310

 Οι αρχές και τα ιδανικά της 28ης Οκτωβρίου διαχρονικά εμπνέουν και φωτίζουν τον απανταχού ελληνισμό, καθώς υπενθυμίζουν τους ανεξάντλητους αγώνες του ελληνικού έθνους για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Επιπλέον, η εποποιία του ΟΧΙ συνιστά κορυφαία στιγμή ηρωισμού και αυτοθυσίας, που ενισχύει το αίσθημα της εθνικής ασφάλειας, ενδυναμώνει το πατριωτικό φρόνημα, ενώ δίνει σε όλους μας, τη δυνατότητα να αντλήσουμε κρίσιμα διδάγματα ενότητας, αφύπνισης και συστράτευσης για την αντιμετώπιση κάθε απειλής.

Σήμερα και εμείς καλούμαστε παράλληλα με την απόδοση της οφειλόμενης τιμής σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού και της βίας, να αξιοποιήσουμε τις παρακαταθήκες της γενιάς του ΄40, να επικαιροποιήσουμε τα ανώτερα εθνικά μηνύματα της εποχής και να πετύχουμε την ανάταξη της Πατρίδας μας.

Μπορεί η φετινή επέτειος να εορτάζεται όχι σε δρόμους και πλατείες, αλλά υπό την σκιά της υγειονομικής κρίσης  να επηρεάζει καθοριστικά την καθημερινότητά μας. Ωστόσο, αυτό δεν μας εμποδίζει να τιμήσουμε την επέτειο, με τις σημαίες μας να κυματίζουν ψηλά. Ταυτόχρονα, με τη σκέψη μας στα οράματα της νέας γενιάς, στην οποία οφείλουμε να διασφαλίσουμε όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για ένα μέλλον που να της αξίζει.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!