Δήμος Δίου-Ολύμπου : Ανακοίνωση Δημάρχου σχετικά με τα κρούσματα κοροναϊού στο Δήμο

673

Αγαπητοί συνδημότες

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού στο Δήμο μας, όπως εξάλλου συμβαίνει σε πολλά μέρη της πατρίδας μας. Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές, είναι απαραίτητο να γίνουν κάποιες επισημάνσεις.

Από την πρώτη στιγμή, ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, όπως αυτά καθορίζονται από τον ΕΟΔΥ και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης, η οποία είναι συνεχής.

Δόθηκαν και δίνονται οδηγίες σε φορείς και ιδιώτες από τον ΕΟΔΥ και γίνονται συνεχώς τεστ COVID-19. Ήδη στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου παρέχεται αύτη η δυνατότητα, για όποιον έχει συμπτώματα.

Ευχόμαστε στους συνδημότες μας που νοσούν, γρήγορη ανάρρωση. Είμαστε αλληλέγγυοι και σε αυτούς που θα τεθούν σε περιορισμό στο σπίτι τους. Είναι δυστυχώς αναγκαίο μέτρο, ώστε να μπορέσουμε γρήγορα να επανέλθουμε στους ρυθμούς μας.

Τώρα λοιπόν, οφείλουμε πολύ περισσότερο να δείξουμε όλοι υπευθυνότητα, να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας, για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Η κόπωση των προηγούμενων μηνών δεν πρέπει να μειώσει το επίπεδο της εγρήγορσης και της προσοχής μας.

Είναι στο χέρι μας να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού, να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας.

Ο Δήμος βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή, και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες, με σεβασμό και υπευθυνότητα.

Βαγγέλης Γερολιόλιος

Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου