Αγ. Δημήτριος: Βγήκε η Θεία Κοινωνία στο… προαύλιο

378

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Πλήθος πιστών έσπευσε από νωρίς να προσκυνήσει και να ανάψει ένα κεράκι – στον προαύλιο χώρο- ενώ στη 1 μετά το μεσημέρι αναμένεται η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης και την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης το 1912, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Κανονικά η θεία Κοινωνία

Οι πιστοί ξεκίνησαν να λαμβάνουν αρχικά τη Θεία Κοινωνία στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, ωστόσο στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον εσωτερικό χώρο.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι παρατηρήσεις σε δημοσιογράφο του GRTimes.gr, όταν ο ιερέας δυσαρεστήθηκε που κατέγραφε τη διαδικασία της θείας κοινωνίας και η ασφάλεια του Ιερού Ναού προχώρησε σε… συστάσεις στον δημοσιογράφο!

Τέλος, στον εσωτερικό χώρο του Ναού δεν επιτρεπόταν να μπουν πάνω από 50 άτομα, ενώ η είσοδος και η έξοδος γινόταν από διαφορετικές θύρες.

Σημειώνεται δε ότι κανένας από τους ιερείς δεν φορούσε μάσκα, ενώ παρατηρήθηκε και έντονος συνωστισμός μεταξύ των πιστών.

grtimes.gr