Διάγγελμα Μητσοτάκη: Πιθανό να ανακοινώσει ο ίδιος την καθολική χρήση μάσκας, δύσκολο το νυχτερινό lockdown

350

Διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται σήμερα Πέμπτη (22/10), με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, πιθανότατα, να ανακοινώνει τα νέα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού.

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα, με τον ΕΟΔΥ, θυμίζουμε, να ανακοινώνει το απόγευμα της Τετάρτης τον αριθμό-ρεκόρ των 865 καταγεγραμμένων το τελευταίο 24ωρο, φαίνεται πως επισπεύδει την ανακοίνωση νέων μέτρων.

Ήδη, άλλωστε, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε lockdown στην Καστοριά, ενώ ενημέρωσε πως τα Γιάννενα παραμένουν στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης, την ίδια στιγμή, δε, που εκεί βρίσκονται, πλέον και οι περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών

Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα και πώς θα προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις και αλλού. Στην Αττική, για παράδειγμα, όπου εντοπίζονται τα 331 κρούσματα από τα συνολικά 865…

Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, αναμένεται σήμερα να έχει σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και την επιτροπή λοιμωξιολόγων, για να γίνει αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης.

Και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού, ενώ πρόκειται, μάλιστα, να οριστικοποιηθεί και η ανακοίνωση των μέτρων από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω διαγγέλματος προς τους πολίτες!

Ένα από τα μέτρα που δεδομένα θα (ξανα)πέσει στο τραπέζι από τους ειδικούς και είναι πιθανό να εφαρμοστεί πια, είναι η καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Όσο για το λεγόμενο νυχτερινό lockdown, που ακούγεται σαν σενάριο τις τελευταίες μέρες, δηλαδή η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο σημείο της απαγόρευσης κυκλοφορίας με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.