Κοροναϊός: Σε αυξημένη επιφυλακή για επίπεδο 3 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Τι αποφασίστηκε

348

Σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής λειτουργούν από σήμερα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του Περιφερειάρχη, και ενόψει της αναμενόμενης εισόδου της περιοχής στο Επίπεδο 3 («Πορτοκαλί») από την Πολιτική Προστασία και τους αρμόδιους Επιστήμονες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και με γνώμονα την άμεση προετοιμασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της νέας έξαρσης της πανδημίας του κοροναϊού, στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Σήμερα, συνεδρίασε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα η Ειδική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η λήψη σειράς μέτρων προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων σε όλα τα κτίρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, ενώ ο Περιφερειάρχης “έθεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα εν όψει της αναμενόμενης εισόδου της περιοχής στο Επίπεδο 3 («Πορτοκαλί») από την Πολιτική Προστασία και τους αρμόδιους Επιστήμονες”.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε τα μέτρα που αποφασίστηκαν και λαμβάνει άμεσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

-Αυστηρός έλεγχος των εισόδων και καταγραφή των επισκεπτών σε όλα τα κτίρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες.-Εξυπηρέτηση του κοινού μόνον κατόπιν ραντεβού και γενικευμένη ψηφιακή και εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση από όλες τις υπηρεσίες. -Τοποθέτηση πυλών θερμομέτρησης στις εισόδους των κεντρικών κτιρίων όπου στεγάζονται υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Υποχρεωτική, αυστηρή και καθολική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους των κτιρίων και υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Εμφανής σήμανση για την τήρηση των αποστάσεων.

-Ετοιμότητα για την επέκταση της εφαρμογής της τηλεργασίας από το 20% του προσωπικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι σήμερα, στο 40% όποτε ανακοινωθεί η είσοδος της περιοχής στο Επίπεδο 3.

-Προμήθεια νέας παρτίδας μέσων ατομικής προστασίας και υγιεινής για όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες. Ήδη άρχισαν οι σχετικές διαδικασίες για τη χορήγηση δύο υφασμάτινων μασκών ανά υπάλληλο και αντισηπτικών.

-Δυνατότητα για δωρεάν τεστ κοροναϊού σε όσους εργαζόμενους της Περιφέρειας το έχουν αιτηθεί και επιπλέον από τη στιγμή που η Κεντρική Μακεδονία εισέλθει στο Επίπεδο 3, δυνατότητα για δωρεάν τεστ και σε έκτακτες περιπτώσεις εμφάνισης κρούσματος σε περιφερειακή υπηρεσία.

-Διατήρηση της τηλεδιάσκεψης σε όλες τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και επιτροπών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Σε περίπτωση θετικού κρούσματος σε εργαζόμενο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα γίνεται απολύμανση των υπηρεσιακών χώρων στους οποίους κινήθηκε.

enikos.gr