Ενημέρωση για τη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων Covid σε επιχειρήσεις παρείχε σε επαγγελματίες το Επιμελητήριο Πιερίας (φωτο)

384

Η σωστή ενημέρωση, η άμεση αντίδραση και η συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές είναι τα «κλειδιά» για τον έλεγχο ενδεχόμενης διασποράς

 

Την ευκαιρία να πληροφορηθούν όλα όσα απαιτείται να γνωρίζουν για τη διαχείριση κρουσμάτων Covid στις επιχειρήσεις τους είχαν επαγγελματίες της Πιερίας διαφόρων κλάδων οι οποίοι αξιοποίησαν τη δυνατότητα που τους έδωσε το Επιμελητήριο Πιερίας να συμμετέχουν σε τηλεδιάσκεψη με θέμα την πρόληψη, τον περιορισμό και την καλή διαχείριση πιθανών κρουσμάτων.

Κεντρική εισηγήτρια της ενημερωτικής τηλεδιάσκεψης ήταν η κα. Σοφία Κωτσοπούλου, επόπτρια ιατρός των Κινητών Ομάδων Υγείας Πιερίας του Ε.Ο.Δ.Υ, ενώ στην ενημέρωση συνέβαλε και η επισκέπτρια Υγείας κα. Μαρία Οικονόμου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Χρίστογλου, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου. Σύμφωνα με τον κ. Χρίστογλου είναι κρίσιμο σε μία υφιστάμενη κατάσταση πανδημίας να είναι ορθά ενημερωμένοι οι επιχειρηματίες και να συνεργάζονται, όποτε και αν χρειαστεί, με την Α’ βάθμια και Β’ βάθμια Φροντίδα Υγείας.

Εισαγωγικά ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στην ανάγκη οι επαγγελματίες του νομού να ενημερωθούν σωστά και από υπεύθυνα χείλη για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διαχειριστούν πιθανά κρούσματα κοροναϊού σημειώνοντας ότι αντίστοιχες ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον. «Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σωστά ενημερωμένοι ώστε να αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στο ενδεχόμενο που ο κοροναϊός χτυπήσει την πόρτα της επιχείρησής μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης η κ. Κωτσοπούλου αναφέρθηκε στα τρία στάδια διάγνωσης του κοροναϊού που είναι η επαφή με γνωστό επιβεβαιωμένο κρούσμα, τα συμπτώματα που εμφανίζει ο ασθενής και το τεστ για Covid.

Η επόπτρια ιατρός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να υπάρχει απόλυτη συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές τις οποίες, όπως είπε, θα πρέπει να εμπιστεύονται οι επαγγελματίες. Υπογράμμισε επίσης ότι σε ενδεχόμενο κρούσμα, ειδικά σε επιχείρηση όπου απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι, δεν είναι ενδεδειγμένη στάση η απόκρυψη της αλήθειας αλλά αντίθετα επιβάλλεται η απόλυτη συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές από την πρώτη στιγμή.

Μετά την αρχική της εισήγηση η κ. Κωτσοπούλου απάντησε στα ερωτήματα των επιχειρηματιών.

Στο τέλος της τηλεδιάσκεψης ο κ. Χατζηχριστοδούλου δώρισε στις εισηγήτριες καθώς και στον κ. Χρίστογλου αναμνηστικά δώρα για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου σε θέματα Covid.