Συναντήθηκε ο επικεφαλής της Παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» με την ΣΕ της ομάδας «I can’t breathe»

525

Η περιφερειακή παράταξη Κοιτάμε Μπροστά με τον επικεφαλής Χρήστο Γιαννούλη, την περιφερειακή σύμβουλο Δήμητρα Θωμά, και την υποψήφια από την Π.Ε. Πιερίας Γνωσούλα Χαϊλατζίδου, έπειτα από αίτημα μας, συναντηθήκαμε με το συντονιστικό της πρωτοβουλίας “I can’t breathe”.

Σε συνέχεια της ερώτησης που υποβάλαμε στον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Κ. Γιουτικα και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας κ. Μαυριδου για το ζήτημα της έντονης δυσοσμίας στην πόλη της Κατερίνης, ενημερωθήκαμε για τις ενέργειες και κινήσεις της πρωτοβουλίας πολιτών.

Δεσμευτήκαμε ως αξιωματική αντιπολίτευση ότι θα είμαστε στο πλευρό των δίκαιων αιτημάτων της πρωτοβουλίας. Από τη μεριά μας θα αναδείξουμε σε θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο τα ερωτήματα και τις αγωνίες και θα δώσουμε τη μάχη για να βρεθεί άμεσα λύση σε ένα πρόβλημα που εδώ και πολύ καιρό δυσκολεύει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.

Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι αρμόδιοι φορείς του νομού δεν έχουν προβεί σε ενέργειες που επιλύουν οριστικά το πρόβλημα της δυσοσμίας αν και το γνωρίζουν.

Ως παράταξη έχουμε βαθιά πεποίθηση ότι η προστασία του περιβάλλοντος, η ποιότητα ζωής και η δίκαιη ανάπτυξη πρέπει να είναι κορωνίδα κοινωνικής πολιτικής.

Η εφαρμοσμένη διοίκησή των τοπικών αρχόντων πρέπει να θέτει σαφείς κανόνες σε όλες τις επιχειρήσεις του νομού για την προστασία του περιβάλλοντος και ευθύνη της αντιπεριφέρειας είναι ο συνεχής έλεγχος της εφαρμογής των κανόνων αυτών