Επιβεβαιώθηκε η αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς: Από πότε θα ισχύσει

281

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προανήγγειλε-επιβεβαίωσε από τη Θάσο ότι έρχεται πολύ σύντομα η αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς.

Την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες για τον στρατό ξηράς  “σύντομα” προανήγγειλε-επιβεβαίωσε από τη Θάσο ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός, αφού επεσήμανε ότι «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής» πρόσθεσε: «Με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών, που βγάζουν τους αξιωματικούς στον στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν».

Πόσο σύντομα, όμως, θα αυξηθεί η θητεία;

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», στρατιωτικές πηγές προσδιορίζουν τη θεσμοθέτηση της αύξησης της θητείας για τον Ιανουάριο.

Θυμίζουμε, για ενδεχόμενες αλλαγές στη στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα είχε μιλήσει από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, δεν είχε εστιάσει στην αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς, αλλά στο ενδεχόμενο της υποχρεωτικής στράτευσης των νέων στα 18 τους χρόνιαΈνα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως, φαίνεται πως έχει απομακρυνθεί.

Η συζήτηση για αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς, που σήμερα είναι εννέα μήνες, είχε ανοίξει από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διακυβέρνησης από τη ΝΔ με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Παναγιωτόπουλου.