Δήμος Δίου Ολύμπου: οικονομικά …. κουλουβάχατα

479
Αγαπητοί συνδημότες του δήμου Δίου Ολύμπου,
Μετά από κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας νιώθω περισσότερο απογοητευμένος ή και προδομένος θα έλεγα.
Στην προσπάθεια μου να ενημερωθώ για όσα λαμβάνουν χώρα στα Δ.Σ διαπιστώνω το εξής: τα περισσότερα από όσα ακούγονται στη διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας έχουν στόχο απλώς να πείσουν τους δημότες.  Δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια, φυσικά, αλλά η αληθοφάνεια εκμεταλλευόμενοι πάντα τη δική μας άγνοια. Γίνομαι πιο σαφής.
Την προηγούμενη Παρασκευή το ΔΣ του δήμου συνεδρίασε με ένα μόνο θέμα: έγκριση απολογισμού- ισολογισμού, αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2019. Αφορούσε μια χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας άσκησε διοίκηση ο κ, Δημόπουλος κατά τα 3/4 και ο κ. Γερολιόλιος κατά 1/4.
Στην πραγματικότητα αναφερόμαστε στην τελευταία χρονιά του κ. Δημόπουλου που όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι το 2019 προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ήταν ο χειρότερος δήμαρχος που για το καλό του δήμου έπρεπε να “φύγει”.
Οι πολίτες συμφωνήσαμε προφανώς, αφού αναδείξαμε δήμαρχο τον κ. Γερολιόλιο ο οποίος επέλεξε να συνδιοικήσει με τον κ. Α. Φαρμάκη. Καλά μέχρι εδώ αν αυτό που συνέβη την Παρασκευή δεν αποτελούσε ολοφάνερη κοροϊδία των δημοτών.
Κύριοι και κυρίες της διοίκησης, τα λεγόμενα σας έρχονται σε αντίθεση με τις πράξεις σας, γιατί με τη θετική σας ψήφο στο απολογισμό- ισολογισμό του 2019 επικροτήσατε την τελευταία χρονιά της θητείας του Δημόπουλου.
Η λογιστική αυτή πράξη, αν κατάλαβα καλά, αποτυπώνει την οικονομική κατάσταση του δήμου στο τέλος του 2019, η οποία όπως επιβεβαιώσατε με τη θετική ψήφο σας ήταν καλή.
Άλλα, βέβαια, λέγατε προεκλογικά… Ο ένας δε εκ των εταίρων της συνδιοίκησης ο κ. Φαρμάκης (ο κ. Γερολιόλιος απουσίαζε για προσωπικούς λόγους) αφού για αρκετά λεπτά επιχείρησε να μας πείσει ότι η λογιστική εικόνα του δήμου είναι καλή ενώ η πραγματικότητα είναι κακή (όπως ο ήχος των συνεδριάσεων του ΔΣ για όσους παρακολουθούμε από το σπίτι) στο τέλος ψήφισε “Ναι”.
Στη συνέχεια δικαιολόγησε τα αδικαιολόγητα υποστηρίζοντας ότι η όποια καλή εικόνα του 2019 οφείλεται στους 4 μήνες της δικής τους διοίκησης. Κ Φαρμάκη αν καταφέρατε να αλλάξετε την τραγική οικονομική κατάσταση του δήμου, όπως εσείς υποστηρίζατε προεκλογικά, σε 4 μήνες τότε στο τέλος του 2020 ο δήμος έπρεπε να μοιάζει με το Μονακό.
Οφείλω, βέβαια, να αναφέρω ότι σώθηκαν από την παραπάνω φαρσοκωμωδία η παράταξη του κ. Κιάφα και η κ. Κουρίτα που έδωσαν αρνητική ψήφο.
Οι σύμβουλοι της Ολύμπιας συμμαχίας υπερψήφισαν, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο.
Όπως καταλάβατε, κύριοι και κυρίες της διοίκησης δικαιώσατε τον κ. Δημόπουλο που ισχυρίζεται ακόμα, ότι άφησε ένα δήμο δυνατό οικονομικά. Εύγε!
Όσο για μας … Δεν είναι μακριά οι επόμενες εκλογές. Ας θυμόμαστε μόνο ότι “το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”
Θ.Κ.