Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την 108η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό και την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα

385

Υποκλινόμαστε μπροστά στους ελευθερωτές της πόλης μας, που μας χάρισαν το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας. Φέτος, τιμούμε την 108η Επέτειο Απελευθέρωσης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό και ελεύθεροι τιμούμε την αυτοθυσία τους και τη βαθιά πίστη τους σε αξίες και ιδανικά. Υπερήφανοι και συγκινημένοι και  για τους αγώνες και τις νίκες που πέτυχαν οι πρόγονοί μας, που θυσίασαν τη ζωή τους για τη Μακεδονία, ας αποτίσουμε με τον πρέποντα σεβασμό  φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους νεκρούς Ήρωες.

Οι Έλληνες οφείλουμε να γνωρίζουμε και να διηγούμαστε την ιστορία των ηρωικών μαχών των προγόνων μας, να εξυμνούμε την πίστη τους στην ελευθερία, την προσήλωσή τους στα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας  και  στο αίσθημα της εθνικής ομοψυχίας.

Έχουμε χρέος να εξάρουμε την υπέρμετρη αγάπη για την πατρίδα για την οποία πολέμησαν με αυτοθυσία και γενναιότητα, για την προάσπιση της ελευθερίας, να αξιοποιήσουμε τα ιστορικά διδάγματα και ως οδηγό να πορευτούμε και να αγωνιστούμε ενάντια στις σημερινές προκλήσεις.

Χρόνια Πολλά 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου