Δίκη της Χρυσής Αυγής : 13 χρόνια σε Μιχαλολιάκο – ισόβια σε Ρουπακιά

346

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Με την ίδια ποινή καταδικάστηκαν και οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Γιώργος Γερμενής και Ηλίας Παναγιώταρος για το ίδιο αδίκημα. Μοναδική διαφοροποίηση του δικαστηρίου ήταν ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που καταδικάστηκε σε δέκα έτη κάθειρξη για το ίδιο αδίκημα.

Οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Νίκος Μίχος και Μιχάηλ Αρβανίτης που είχαν λάβει ελαφρυντικό, καταδικάστηκαν σε πέντε έτη κάθειρξη.

Η ποινή των ισοβίων επιβλήθηκε στον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση του επιβλήθηκε κάθειρξη δέκα ετών. Για την παράνομη οπλοκατοχή τέσσερα έτη και για παράνομη οπλοχρησία τέσσερα έτη, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 4.000 ευρώ.

Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τη συνεργεία στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και έξι για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής καταδικάστηκε σε οκτώ έτη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων και σε έξι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ για την επίθεση στο ΠΑΜΕ έλαβε δύο έτη για κάθε επικίνδυνη σωματική βλάβη στα τρία θύματα.

enikos.gr