Την Πέμπτη 15/10 απεργούν οι υπάλληλοι των Δήμων της Χώρας

324

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Απέναντι στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας μόνος δρόμος η οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς. Η κυβέρνηση πιάνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη, φορτώνει στους εργαζόμενους τις συνέπειες μίας καπιταλιστικής κρίσης, που εκδηλώνεται με ένταση.

Την ίδια στιγμή τον Οκτώβρη έχουμε μπροστά μας την προσπάθεια της κυβέρνησης να πετσοκόψει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ενώ με το πόρισμα της επιτροπής Πισαρίδη ανοίγει ο δρόμος για ευρύτερες αντεργατικές ανατροπές στην υγεία και την ασφάλιση μας. Η υλοποίηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου από τις δημοτικές αρχές ήδη οδηγεί σε ανατροπές των δικαιωμάτων μας σε ωράρια και συνθήκες εργασίας. H κυβέρνηση έχει προαναγγείλει να φέρει μέχρι το τέλος του 2020 νέο νόμο που αφορά μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Διοίκηση.

Όσον αφορά το μόνιμο προσωπικό, οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης ακολουθούν στενά τους στόχους του μεσοπρόθεσμου, με αποτέλεσμα σε μια σειρά από υπηρεσίες το πρόβλημα των ελλείψεων μόνιμου προσωπικού να μεγεθύνεται και να γίνεται αφορμή για ιδιωτικοποιήσεις. Εκτός της καθαριότητας, οι ιδιωτικοποιήσεις αφορούν τον τομέα του πρασίνου και το επόμενο διάστημα θα έρθουν οι τεχνικές και πολεοδομικές υπηρεσίες, με εκχώρηση του έργου και των εργαζομένων σε αυτές σε φορείς όπως η ΕΕΤΑΑ και οι νέοι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί.

Την ίδια στιγμή διευρύνεται καθημερινά η ανταποδοτικότητα, η λειτουργία δηλαδή των δήμων ως επιχειρήσεις, με όσα ωραία λόγια και αν αυτή ντύνεται (οικονομική αυτοτέλεια). Με τους αναπτυξιακούς οργανισμούς, κυβέρνηση και δημοτικές αρχές, ετοιμάζονται να κάνουν άλματα στην επιχειρηματική λειτουργία των δήμων, ιδιωτικοποιώντας ολόκληρες δημοτικές υπηρεσίες.

Για να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές οι κυβερνήσεις αξιοποιούν όχι μόνο τη προπαγάνδα, αλλά και τη καταστολή. Νόμοι ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία, στις διαδηλώσεις, στη συνδικαλιστική δράση είναι στην ημερήσια διάταξη. Ήδη ετοιμάζουν νέο, πιο αντιδραστικό, συνδικαλιστικό νόμο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους απ΄ όλους τους κλάδους, τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στην βιομηχανία και τον επισιτισμό, όλους όσους διεκδικούν αγωνιστικά να μην πληρώσουμε ξανά εμείς τη κρίση, ζωή και εργασία με δικαιώματα, μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων τώρα, κόντρα στις πολιτικές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των Δημοτικών Αρχών, κόντρα στη βαρβαρότητα ενός συστήματος που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Αυξήσεις στους ΜΙΣΘΟΥΣ. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.
-ΜΕΤΡΑ προστασίας της ΥΓΕΙΑΣ μας στους χώρους δουλειάς.
-ΣΤΑΘΕΡΗ και ΜΟΝΙΜΗ δουλειά για όλους. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-ΚΑΤΩ τα χέρια από τα ΒΑΕ. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ