Σημάδια που δείχνουν ότι ίσως πέρασες κoρoναϊo και δεν το κατάλαβες

376

Με τον κοροναϊό να αποτελεί την πανδημία της χρονιάς και τα συμπτώματα του να διαφέρουν από άτομο σε άτομο και από ηλικία σε ηλικία, πολύς κόσμος αναρωτιέται μήπως το κρυολόγημα που πέρασε ήταν όντως κάτι αθώο ή ήταν κάτι πολύ επικίνδυνο τελικά. Υπάρχει περίπτωση να έχεις περάσει και εσύ τον κοροναϊό και να μην το κατάλαβες;

Παρακάτω ακολουθούν όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον είχες μολυνθεί από την πανδημία και ευτυχώς δεν την πέρασες βαριά μεν, την πέρασες όμως δε και ευτυχώς που γλίτωσες τα χειρότερα.

Είχες ένα κακό κρύωμα

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες στις ΗΠΑ, βρέθηκε ότι για κάθε δυο εξετάσεις γρίπης, η μία ήταν κοροναϊός, για αυτό και οι ειδικοί θεωρούν ότι ο ιός έφτασε σε αυτούς την περίοδο των Χριστουγέννων.

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις είναι κρύωμα και μια πιο ήπια συμπτωματολογικά μορφή κορωνοϊού αν δεν κάνεις το τεστ, γιατί και στις δύο περιπτώσεις θα έχεις θέμα με την αναπνοή, κούραση, πυρετό, ρίγη, διάρροια, σωματικούς πόνους, απώλεια της αίσθησης της γεύσης, στεγνός λαιμός, μπούκωμα στη μύτη, βήχα, ναυτία ή τάση προς εμετό και αδυναμία.

Έχασες την αίσθησης της οσμής ή της γεύσης για κάποιες ημέρες

Είναι δυο συμπτώματα που χαρακτηρίζουν τον κοροναϊό, ακόμα και αν δεν τα εμφανίζουν όλοι. Όμως αυτά είναι και συμπτώματα που μπορείς να έχεις σε ένα απλό κρύωμα, ή ακόμα και λόγω εποχικών αλλεργιών.

Είχες ανεξήγητη απώλεια μαλλιών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι εκτός από όλα τα άλλα, ο κοροναϊός μπορεί να προκαλέσει και την απώλεια μαλλιών. Ασθενείς που είχαν την αρρώστια παρατήρησαν να τους φεύγουν πολλά μαλλιά στο ντους ή στο χτένισμα. Στην γρίπη δεν συμβαίνει το να έχεις τέτοιου είδους απώλειες.

Σου κόβεται η αναπνοή

Νιώθεις ότι δεν μπορείς να πάρεις καλά αναπνοή ή ότι σου κόβεται εντελώς. Είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα του κοροναϊού και θέλει την κατάλληλη προσοχή.

Έχεις ένα κρυολόγημα που δε φεύγει

Ο κοροναϊός δεν υποχωρεί τόσο γρήγορα. Ότι και αν κάνεις σε περίπτωση απλού κρυολογήματος, δε βοηθάει σε τίποτα και δεν ηρεμείς καθόλου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις ένα τεστ για να δεις τελικά που οφείλονται τα συμπτώματα.

Νιώθεις πάρα πολύ κουρασμένος

Σε όλες τις αρρώστιες συμβαίνει αυτό, όμως ένα παραπάνω με τον κοροναϊό, σε κάνει να νιώθεις πραγματικά λιώμα και δεν μπορείς ούτε να σηκωθείς από το κρεβάτι.