Πύρρος Δήμας: Δεν είμαι αλβανικής καταγωγής κυρία Ακρίτα

514

«Είμαι Έλληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία», απάντησε σε αναφορά της δημοσιογράφου σε άρθρο στο πρόσωπό του

«Είμαι Έλληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία» απάντησε στην Έλενα Ακρίτα ο Πύρρος Δήμας, για όσα έγραψε η δημοσιογράφος σε τελευταίο της άρθρο, μ’ αφορμή τη στάση του κορυφαίου Ολυμπιονίκη μας απέναντι στη Χρυσή Αυγή, την περίοδο που ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Σε άρθρο της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» η Έλενα Ακρίτα αναφέρθηκε με θετική διάθεση, σ’ ένα περιστατικό που είχε γίνει μεταξύ του Πύρρου Δήμα και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, πριν από 5,5 σχεδόν χρόνια. Έγραψε συγκεκριμένα:

«Τιμητική μνεία στον Πύρρο Δήμα. Το 2014, όταν ο βουλευτής Νίκος Μίχος σηκώνεται να πλακώσει τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο Δήμας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε, ορμάει και του κόβει τον δρόμο, λέγοντάς του να μην τολμήσει να προχωρήσει ούτε βήμα. Ο Μίχος λουφάζει κι ο Κασιδιάρης τον τραβάει κακήν κακώς πίσω στα έδρανα. Ο αλβανικής καταγωγής πρωταθλητής μας -ναι, έχει σημασία- με τη στάση του δίνει ένα μάθημα δημοκρατίας σε όλο το ελληνικό Κοινοβούλιο. Τιμητική μνεία στον Πέτρο Τατσόπουλο».

Η αναφορά ωστόσο σε «αλβανική καταγωγή» του Ολυμπιονίκη και πρώην βουλευτή, προκάλεσε την αντίδραση του Πύρρου Δήμα ο οποίος -όπως αποκάλυψε η ενημερωτική πύλη himara.gr- απέστειλε μήνυμα στην Έλενα Ακρίτα, στο οποίο της αναφέρει: «Γεια σας κυρία Ακρίτα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αναφορά σας στο πρόσωπο μου στο άρθρο σας στα «Νέα».  Επιτρέψτε μου μόνο μία διόρθωση. Δεν είμαι αλβανικής καταγωγής. Είμαι Έλληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία, παιδί́ της μειονότητας. Ασφαλώς θα έγινε εκ παραδρομής, απλώς ήθελα να το επισημάνω. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ πολύ».

protothema.gr