Το μέλλον της Πιερίας …. είναι υπόθεση όλων μας

932

Αγαπητοί Πιεριείς,

Διαβάζοντας προχθές το άρθρο του κ. Λιακόπουλου με το οποίο εκφράζει τον προβληματισμό του για τις ανεξέλεγκτες εγκαταστάσεις προσφύγων στο νομό μας ανέσυρα στη μνήμη μου τις δικές μου ανησυχίες.

Επειδή πολλά ακούγονται σε όλη τη χώρα ότι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων φέρονται ως ιδιοκτήτες Μ.Κ.Ο αναρωτιέμαι αν υπάρχει πραγματική βούληση για έλεγχο αυτών των οργανώσεων.

Αν συμβαίνει όντως αυτό πόσο ηθικό είναι άνθρωποι που ο λαός τους εμπιστεύεται την τύχη του σε τοπικό και εθνικό επίπεδο να “κρύβονται” πίσω από ” μη κυβερνητικές” οργανώσεις που διαχειρίζονται εκατομμύρια από προγράμματα της Ε.Ε που αφορούν το μεταναστευτικό ζήτημα;

Επιπλέον, οι τοπικοί άρχοντες δηλώνουν άγνοια των χειρισμών της κυβέρνησης που αφορούν αφίξεις προσφύγων στα όρια του δήμου που διοικούν.

Να γνωρίζουν, βέβαια, ότι οι δηλώσεις αυτές δεν τους τιμούν καθόλου γιατί αν όντως τα αρμόδια υπουργεία δεν τους ενημερώνουν αυτό σημαίνει ότι δεν τους υπολογίζουν.

Γιατί όμως; Ίσως γιατί γνωρίζουν ότι δε θα αντιδράσουν; Και δε θα αντιδράσουν γιατί ήταν ενήμεροι των προθέσεων και κινήσεων της κυβέρνησης η οποία εξαγόρασε τη σιωπή τους με ανταλλάγματα; Ανταλλάγματα τα οποία οι τοπικοί λαϊκιστές άρχοντες εκμεταλλευόμενοι την αφέλεια και την άγνοια του λαού θα τα παρουσιάσουν ως μεγάλα έργα για τα οποία, φυσικά, έδωσαν αγώνα για να τα διεκδικήσουν.

Παίρνουν “ψίχουλα”, υποθηκεύοντας το μέλλον της περιοχής. Ο λαός θα αργήσει να το καταλάβει, αυτοί όμως, γνωρίζουν καλά τι κάνουν.

Κύριοι βουλευτές, δήμαρχοι, σύμβουλοι, Να γνωρίζετε πώς όσο μεθοδευμένα και να είναι τα σχέδια σας αργά ή γρήγορα γίνονται αντιληπτά.

Αργούμε να “συλλάβουμε” το σκοπό σας αλλά το παζλ κάποια στιγμή ολοκληρώνεται. Την πρώτη φορά πιαστήκατε στον ύπνο, τη δεύτερη, την τρίτη;

Ποιος είναι ο αριθμός των προσφύγων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλη την Πιερία; Και επειδή σε αυτή τη χώρα ουδέν μονιμότερον του προσωρινού ποια είναι τα σχέδια για όλους αυτούς τους ανθρώπους;

Θα αναλάβετε πρωτοβουλία να ενημερώσετε του ξενοδόχους που εποφθαλμιούν τα χρήματα των προγραμμάτων ότι βάζουν πυρίτιδα στα θεμέλια του τουρισμού η θα κρυφτείτε πίσω από τη δικαιολογία ότι είναι ιδιωτική υπόθεση.

Το μέλλον της Πιερίας, όμως, δεν είναι ιδιωτική υπόθεση αλλά είναι υπόθεση όλων μας !

Θ.Κ.