Πιερία: Τι αλλάζει στο ωράριο των σούπερ μάρκετ – Νέα δεδομένα και στις λαϊκές

1117

Αλλαγές θα υπάρξουν στο ωράριο των σούπερ μάρκετ εξαιτίας του κορωνοϊού, με τον νέο χάρτη επιτήρησης που έθεσε στο τραπέζι η κυβέρνηση να φέρνει νέα δεδομένα για τα εν λόγω καταστήματα, όπως και για τις λαϊκές αγορές.

Οι 74 περιοχές της χώρας «χρωματίζονται» ανάλογα με το επίπεδο των κρουσμάτων και της ανάγκης λήψης έκτακτων τοπικών μέτρων. Βάσει αυτού του χάρτη, κάθε περιοχή έχει το χρώμα επικινδυνότητας που καθορίζεται από τον αριθμό των κρουσμάτων και το κατά πόσο αποτελεί εστία μετάδοσης.

Όπως εξειδικεύεται σε αυτόν, για το επίπεδο 2 («επιτήρησης», κίτρινο) που βρίσκεται η Πιερία, το ωράριο στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, κ.ο.κ.) παραμένει ως έχει. Θα είναι δηλαδή ανοικτά από τις 8:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ το Σάββατο οι υπεραγορές τροφίμων θα λειτουργούν από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ.

Σε όλα τα επίπεδα, εξακολουθούν να ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας (προσωπικό και κοινό)
  • 1 άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον).

Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές

Στο επίπεδο 2 θα πρέπει να είναι το 65% των πωλητών, με 3 μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων και λειτουργία παράλληλων αγορών.

Στο επίπεδο 2, έχουμε 50% των πωλητών με 3 μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων και λειτουργία παράλληλων αγορών.