Επίσκεψη στο Γ. Νταντάμη το νεοεκλεγέν Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας

278

Γ. Νταντάμης: «Με ξεκάθαρους στόχους και όλοι μαζί θα εργαστούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα στον τουρισμό μας»

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στον Αντιδήμαρχο Δόμησης και Τουρισμού Γιώργο Νταντάμη. Η συνάντηση, που ξεκίνησε με θερμές ευχές για μια εποικοδομητική θητεία εκ μέρους του κ. Νταντάμη προς το νέο Πρόεδρο της ΕΞΕΠ Ηρακλή Τσιτλακίδη και τα μέλη του Δ.Σ., εξελίχθηκε σε μια ουσιαστική συζήτηση εμβαθύνοντας σε καίρια ζητήματα του τουρισμού και της στήριξής του. Στη συνάντηση, από πλευράς της ΕΞΕΠ, συμμετείχαν, επίσης, ο Νίκος Λαλούμης (Γ. Γραμματέας), ο Γεώργιος Ζώβας (Αντιπρόεδρος), ο Δημήτρης Τοπαλίδης (Αντιπρόεδρος), ο Νικόλαος Μαλιώρας (Αντιπρόεδρος), ο Στυλιανός Ούζας (Ταμίας) και ο Ιωάννης Γεωργιάδης (μέλος).

Ο κ. Νταντάμης αναφέρθηκε πρωτίστως στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κατερίνης, στην «εξαιρετική συνεργασία», όπως σημείωσε, με όλα τα μέλη μεταξύ των οποίων και με την ΕΞΕΠ: «Είχαμε έναν ολοκληρωμένο προγραμματισμό δράσεων για τον τουρισμό, εγκεκριμένο από τον ΕΟΤ, που όμως ανακόπηκε στις αρχές της άνοιξης λόγω του κορωνοϊού. Παρά τις πολλές δυσκολίες και αλλαγές, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για την προβολή της περιοχής μας. Ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία και έχοντας πάντα στο πλευρό μας τους ανθρώπους του τουρισμού αλλά και το στελεχιακό δυναμικό του ΕΟΤ», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν απόψεις και προβληματισμοί για το πώς η πανδημία θα επηρεάσει την επόμενη τουριστική σεζόν, για τους πρόσφυγες – μετανάστες, τις ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.

«Με το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας ξεκινήσαμε για μια εθιμοτυπική συνάντηση η οποία τελικά εξελίχθηκε σε μια ουσιαστική συζήτηση, σε μια συνάντηση εργασίας. Καταλήξαμε ότι με ξεκάθαρους στόχους, με σύγχρονο σχεδιασμό και με όρους απόλυτης συνεργασίας μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για το τουριστικό μας προϊόν. Οι προκλήσεις πολλές. Όμως, ο Δήμος μας είναι ανερχόμενος τουριστικά. Έχει πολλά πλεονεκτήματα. Τολμώ να πω ότι έχει μόνον πλεονεκτήματα. Με απόλυτη συνειδητοποίηση της ευθύνης του καθενός μας, να εργαστούμε για να δώσουμε στον τόπο μας την προοπτική που του αξίζει. Συγχαίρω το Πρόεδρο Ηρακλή Τσιτλακίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΞΕΠ για την εκλογή τους. Καλούνται να διοικήσουν ένα σημαντικό τοπικό θεσμό, με αξιόλογη διαδρομή και βαρύνουσα αποστολή στη νέα εποχή. Τους εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία. Είμαστε δίπλα τους σε έναν κοινό στόχο να πάμε τον τουρισμό μας μπροστά», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της ΕΞΕΠ, κ. Τσιτλακίδης σημείωσε ότι «η δημοτική αρχή επέδειξε αυξημένα αντανακλαστικά και αποτελεσματική διαχείριση σε μια σειρά θεμάτων όπως η περιβαλλοντική διαχείριση, η σήμανση και η δημιουργία ενός φιλόξενου προορισμού για τον επισκέπτη, τα seatrac για την πρόσβαση στις ακτές ατόμων με αναπηρία καθώς και την προβολή του τόπου μας. Το Δ.Σ. της ΕΞΕΠ και εγώ προσωπικά θέλουμε να επικροτήσουμε το επιτυχημένο έργο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κατερίνης, του οποίου προεδρεύετε και εκφράζουμε την πεποίθηση ότι θα προκύψουν ακόμη περισσότερα οφέλη στο άμεσο μέλλον. Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν μπροστά μας, πρέπει ταυτόχρονα με το ανθρώπινο δυναμικό να στηριχθούν και οι τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου μας. Ο τουρισμός έχει την ανάγκη όλων μας για να πάει μπροστά. Με σχεδιασμό, διαβούλευση και συνέργειες μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί για να φέρουμε την Πιερία και τον τουρισμό μας στη θέση που πραγματικά αξίζει».