Μαρίζας Καζακλάρη “Λάξεμένοι Ψίθυροι”

768

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίοΛαξεμένοι Ψίθυροι της συγγραφέως μας Μαρίζας Καζακλάρη!

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Το βιβλίο «Λαξεμένοι Ψίθυροι» αποτελείται από 105 ποιήματα. Τα ποιήματα αυτά άλλοτε έχουν εφαλτήριο πραγματικές ιστορίες που συναντώ στην κλινική πρακτική, ιστορίες καθημερινής ψυχοπαθολογίας ανθρώπων που παλεύουν να ισορροπήσουν ανάμεσα στη λογική και στη διαστρέβλωσή της και να αντιμετωπίσουν τους δαίμονες της διαταραχής τους, της απομόνωσης, του στίγματος. Άλλοτε επιχειρούν να αποτυπώσουν με διάχυτο συναισθηματισμό την περιρρέουσα πραγματικότητα. Κι άλλοτε πραγματεύονται ερώτων έργα που σαγηνεύουν, διεγείρουν και παιδεύουν.

Οι περισσότερες ιστορίες εμπερικλείουν μια αντίφαση, δείχνοντας ότι τα βιώματά μας δε βρίσκονται σε ένα συνεχές, αλλά υποκρύπτουν ανατροπές. Η υπαρξιακή αγωνία είναι διάχυτη στο σύνολο του έργου, είτε φανερά, είτε συγκαλυμμένα.

Τα ποιήματα αυτά προσδοκούν να μαλακώσουν φόβους, να εμπνεύσουν αισιοδοξία, να εισχωρήσουν στο άβατο της ανθρώπινης ψυχής. Ή αλλιώς, αποτελούνται από λέξεις που φοράνε τα γιορτινά τους για να εκτεθούν.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρίζα Καζακλάρη γεννήθηκε στην Κατερίνη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Εργάζεται εδώ και δεκατρία χρόνια στο Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»-Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σε τμήματα Οξέων, στον Συμβουλευτικό Σταθμό Απεξάρτησης από Αλκοόλ, Φάρμακα και Τυχερά Παιχνίδια και τα τελευταία χρόνια στο Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Νοσοκομείου. Κάνει διαγνωστική αξιολόγηση παιδιών και εφήβων, συμβουλευτική γονέων και ψυχοθεραπεία ανηλίκων καθώς και ενηλίκων στον Συμβουλευτικό Σταθμό Ψυχολόγων του Νοσοκομείου. Έκανε σπουδές στη θεωρία της μουσικής και στο πιάνο. Είναι γνώστης της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας.

Είναι λάτρης της λογοτεχνίας, της μουσικής, των ταινιών του Χίτσκοκ και της θάλασσας. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.

Το 2018 έγραψε την ποιητική συλλογή «Γαλάζιες Ενδορφίνες», η οποία και εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Όστρια. Το 2019 συμμετείχε με ποίημά της στο Επίλεκτο Λεύκωμα των Εκδόσεων Όστρια «Όταν η ζωγραφική συναντά την ποίηση».

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Ποίηση

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 154

ISBN: 978-618-5424-95-4

Τιμή: 12,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2020

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

Το βιβλίο Λαξεμένοι Ψίθυροι θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/λαξεμένοι-ψίθυροι/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Εκπρόσωπος των Εκδόσεων Ελκυστής, των Εκδόσεων Ιχνηλάτης και των Εκδόσεων Τριτωνίδα