Λιακόπουλος: ΌΧΙ στην εγκατάσταση προσφύγων στην Παραλιακή Ζώνη Κατερίνης

560

ΟΧΙ στην εγκατάσταση προσφύγων στην Παραλιακή Ζώνη

ΝΑΙ στην προστασία του τουριστικού μας προϊόντος

ΟΧΙ στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση προσφύγων στην Κατερίνη

Συνδημότισσες και συνδημότες του Δήμου Κατερίνης, συμπολίτες μας από όλη την Πιερία, τις τελευταίες ημέρες μαθαίνουμε ότι εκτός από την οργανωμένη παρουσία μεταναστών στα όρια του Δήμου Κατερίνης (μέσω κρατικών παρεμβάσεων και στο άμεσο μέλλον μέσω του Δήμου Κατερίνης), πολλοί ιδιώτες επαγγελματίες του τουρισμού ετοιμάζονται να υποδεχτούν μετανάστες, για τους οποίους επισυνάπτουν απευθείας συμφωνίες με διάφορες ΜΚΟ.

Σεβόμαστε το οικονομικό πρόβλημα των συμπολιτών μας που καταφεύγουν σε αυτές τις λύσεις, όμως τους ζητάμε να επιδείξουν κοινωνική ευθύνη και να προστατεύσουν το τουριστικό προϊόν του τόπου μας, από το οποίο θα ζήσουν και οι ίδιοι τα επόμενα χρόνια!

Πρέπει, επίσης, να τονίσουμε τον υγειονομικό κίνδυνο της μη ελεγχόμενης μετακίνησης μεταναστών, αφού σε περίπτωση υπερμετάδοσης του κορωνοϊού κινδυνεύει όχι μόνο ο τομέας του τουρισμού, αλλά ολόκληρη η κοινωνία και η οικονομία της Κατερίνης!

Ζητούμε να στηρίξει το αίτημά μας αυτό όποιος πιστεύει πως δεν μπορούν να εγκαθίστανται ανεξέλεγκτα μετανάστες σε διάφορα σημεία του τόπου μας και ειδικά στο παραλιακό μας μέτωπο.

Είμαστε άνθρωποι πολιτισμένοι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα ζήσουμε εδώ και τα επόμενα χρόνια. Αν τώρα καταστρέψουμε το τουριστικό μας προϊόν, ακόμη και αυτοί που προσωρινά θα κερδίσουν κάποια χρήματα, γρήγορα θα χάσουν πολύ περισσότερα.

Καλούμε όποιον τουριστικό επαγγελματία δέχεται προτάσεις εγκατάστασης μεταναστών που δεν προέρχονται από επίσημους φορείς και κρατικές δομές, να το σκεφτεί πολύ καλά πριν αποδεχτεί την πρόταση και να μην ξεχνά ότι αν το παραλιακό μας μέτωπο θεωρηθεί ως μόνιμος τόπος εγκατάστασης μεταναστών, η ζημία θα είναι ανυπολόγιστη για όλους μας.

Αν συμφωνείς με την πρότασή μας, κάνε like στη σελίδα μας και κοινοποίησέ την περαιτέρω στους φίλους σου!

Στόχος οι χιλιάδες υπογραφές το ταχύτερο δυνατό!

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Θανάσης Λιακόπουλος

Επικεφαλής συνδυασμού – δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης