Παραίτηση Κοντονή – άνω κάτω το ΣΥΡΙΖΑ

249

Με δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε την παραίτησή του live, μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ενώ επισήμανε πως έχει ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της κοινωνίας».

Η παραίτηση του Σταύρου Κοντονή από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα δήλωσε αναφερόμενος στον νέο Ποινικό Κώδικα, ότι :

προκάλεσαν τις άμεσες αντιδράσεις  από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Η ΝΔ κάνει λόγο για σοκαριστικές αποκαλύψεις, ενώ το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι οι δηλώσεις Κοντονή δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε : “Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία”.

Ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού” χαρακτηρίζει ο Σταύρος Κοντονής την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι την επιστρέφει “αυτούσια στους εκδότες της” και “απαξιώ να την σχολιάσω”.

Σε δήλωσή του, ο πρώην υπουργός και βουλευτής, επαναλαμβάνει “ότι απαράδεκτες διατάξεις στο νέο Ποινικό Κώδικα, όπως η κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων και η μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα ήταν σοβαρά και ανεπίτρεπτα λάθη”.

Πάντως, εκφράζει τη χαρά του “γιατί πληροφορήθηκα ότι με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί τροπολογία επαναφοράς των καταργημένων διατάξεων και ελπίζω να τύχει της στήριξης όλων των δημοκρατικών κομμάτων”.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Κοντονή

Για πολλοστή φορά τονίζω, ότι η παραίτησή μου υποβλήθηκε στον Πρόεδρο του κόμματος προ τριημέρου και σχετίζεται αποκλειστικά με την καταστροφική εσωστρέφεια, τις ομαδοποιήσεις, τους εσωτερικούς μηχανισμούς και τις δημόσιες αντεγκλήσεις στελεχών του κόμματος εν όψει του συνεδρίου και άλλων σοβαρών εσωκομματικών προβλημάτων τα οποία σε μόνιμη βάση συγκροτούν την πλέον αρνητική εικόνα για το κόμμα και την προοδευτική παράταξη.

Τη στιγμή μάλιστα που απέναντί μας υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει στη διαχείριση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων.

Επαναλαμβάνω όμως για μια ακόμη φορά, ότι απαράδεκτες διατάξεις στο νέο Ποινικό Κώδικα, όπως η κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων και η μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα ήταν σοβαρά και ανεπίτρεπτα λάθη.

Χαίρομαι γιατί πληροφορήθηκα ότι με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί τροπολογία επαναφοράς των καταργημένων διατάξεων και ελπίζω να τύχει της στήριξης όλων των δημοκρατικών κομμάτων.