ΓΝΩΜΕΣ : Σοφία Μαυρίδου

1032

Το pierianews.gr εγκαινιάζει σήμερα μια νέα «στήλη» σχόλιο με τις ΓΝΩΜΕΣ των πολιτών της Πιερίας για γνωστά πρόσωπα, όπως αυτές προκύπτουν από σχετικές έρευνες που θα κάνει η εφημερίδα μας περιοδικά και Kατόπιν της σύμφωνης γνώμης του προσώπου για το οποίο πραγματοποιείται η έρευνα.

Πρόθεσή μας είναι να μην κρίνουμε τα πρόσωπα, θεσμούς και γεγονότα αλλά να αφήνουμε τους πολίτες να εκφραστούν για το έργο των προσώπων αυτών διότι πιστεύουμε πως ο πολίτης έχει κρίση.

Και πως θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε καλύτερα τη νέα μας στήλη αν όχι με την έρευνα που κάναμε για την Πρώτη Πολίτη της Πιερίας, την κυρία Σοφία Μαυρίδου, για την οποία σας μεταφέρουμε τις απόψεις των ερωτηθέντων Πιερέων από το Βορρά έως το Νότο:

Η κυρία Μαυρίδου είναι κυρίαρχο παράδειγμα γυναίκας της δράσης και αποδείχθηκε οδοστρωτήρας της πολιτικής χωρίς συγκυρίες και πάτρωνες.

Διαθέτει το προσόν της εμπειρικής προσαρμογής και παράγει έργο παρόλους τους διοικητικούς κόμπους της κρατικής μηχανής με την άριστη παρεμβατική της ικανότητα.

Σπάζει τις αγκυλώσεις της διοίκησης όταν πρόκειται για το καλό του τόπου και την ευτυχία των πολιτών λύνοντας προβλήματα με λειτουργικές «υδραυλικές» επεμβάσεις.

Εργάζεται με μεθοδικό διοικητικό τρόπο γιατί είναι έμπειρη. Να γιατί έχει αποκτήσει το ευρύ κοινωνικό έρεισμα. Απέδειξε κατά τα χρόνια που ασκεί διοίκηση πως αντίπαλός της είαι μόνο τα προβλήματα της Πιερίας διότι έχει μέσα της ριζωμένη την πολιτική κουλτούρα.

Την διακρίνει αποφασιστικότητα και αφοσίωση στο έργο της γι αυτό και ξεπερνά όλα τα εμπόδια.

Ως άτομο ξεφεύγει από τα συμβατικά πρότυπα των ασκούντων εξουσία διότι πράττει τα αυτονόητα με σεμνότητα, χωρίς μεγαλοστομίες και έτσι έχει κατακτήσει την αποδοχή και την αναγνώριση με τη δουλειά και τη συνέπειά της.

Οι αναπτυγμένες δεξιότητές της που απορρέουν από τη νομική της κατάρτιση και το ευέλικτο αποτελεσματικό μυαλό της προβάλλουν μια νέα σύγχρονη πολιτική ταυτότητα που μεταφράζεται σε χειροπιαστά οφέλη για τον τόπο. Έτσι έχει όλα τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά του ηγέτη.

Βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών προστατεύοντας το πολιτιστικό απόθεμα της Πιερίας. Να γιατί αξίζει τον κόπο να την θαυμάζουμε, διότι προσθέτει αισιοδοξία στο νού και την καρδιά των πολιτών.

Είναι προνόμιο για μας που την έχουμε στο τιμόνι. Είναι δώρο διότι επιμένει εμφατικά στην πρόοδο του τόπου σε κάθε επίπεδο. Έτσι αφήνει βαθειά το αποτύπωμά της παρουσίας της με την ενεργοποίηση όλων των δυνατών ευκαιρών για την Πιερία.

Είναι καταδεκτική και ακούει με συμπάθεια όλα τα προβλήματα των πολιτών. Είναι απόκτημα για την Πιερία, θετικό πολιτικό κεφάλαιο, πάντα σε εγρήγορση και με όραμα.

 

Διάφοροι πολίτες απάντησαν και μονολεκτικά. Σας μεταφέρουμε τις απαντήσεις όπως μας τις είπαν:

  • Αποτελεσματική
  • Έμπειρη
  • Κομψή και όμορφη
  • Δυναμική
  • Αποφασιστική
  • Δραστήρια
  • Μεθοδική
  • Παρεμβατική
  • Έχει το χάρισμα
  • Εμπνέει εμπιστοσύνη
  • Αγαπάει τον τόπο
  • Πράττει με σοφία η Σοφία

 

Θα ακολουθήσουν ανάλογες «έρευνες» – σχόλια και για άλλους πολιτικούς και μη της Πιερίας – πάντα φυσικά κατόπιν της σύμφωνης γνώμης τους.

 

Το ηχητικό των απαντήσεων βρίσκεται στη διάθεση της κας Μαυρίδου.