Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή: Πέθανε ο κιθαρίστας Eddie Van Halen

301

Ο κιθαρίστας είχε δώσει το όνομά του στο γκρουπ που έπαιζε μουσική Hard Rock και βρισκόταν στα μουσικά charts για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Ο  Έντι Βαν Άλεν (Eddie Van Halen), άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών, σκορπώντας θλίψη στην παγκόσμια μουσική σκηνή. 

Ο διάσημος κιθαρίστας έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο για δέκα χρόνια. 

Ο Έντι Βαν Χάλεν διαγνώστηκε με καρκίνο στο φάρυγγα πριν 20 χρόνια και το 2000 υπεβλήθη σε επέμβαση, κατά την οποία του αφαιρέθηκε το 1/3 της γλώσσας του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο καρκίνος πιθανότατα προκλήθηκε από την μεταλλική πένα με την οποία έπαιζε την κιθάρα του, την οποία πολύ συχνά έβαζε στο στόμα του. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως υπήρξε καπνιστής για πολλά χρόνια. 

Ο μουσικός, σύμφωνα με το TMZ, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο St. John’s, στη Σάντα Μόνικα.

Στο πλευρό του ήταν η σύζυγός του Τζάνι, ο γιος του Βόλφγκανγκ και ο αδερφός του Άλεξ.

Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο γιος του, Βολφ.

 

Ποιος ήταν

Ο Eddie Van Halen είχε γεννηθεί στην Ολλανδία και μεγάλωσε στην Pasadena όπου μαζί με τον αδερφό του τον Alex δημιούργησαν το ομώνυμο γκρουπ.

Η παρουσία του εκρηκτικού David Lee Roth ως τραγουδιστή του συγκροτήματος και και τα εκπληκτικά σόλο του κιθαρίστα έκαναν την μπάντα ιδιαίτερα δημοφιλή.

Το 2012 ο Έντι Βαν Χάλεν ψηφίστηκε Νο 1 κιθαρίστας από το εξειδικευμένο περιοδικό Guitar World σε ψηφοφορία για τους 100 κορυφαίους κιθαρίστες του κόσμου.

Ανάμεσα στις αξιομνημόνευτες στιγμές του – που δεν γνωρίζουν πολλοί – ήταν και το σόλο για το «Beat It» του Μάικλ Τζάκσον το 1982.

H δισκογραφική εταιρεία του Έντι Βαν Άλεν του απαγόρευσε να συμμετέχει στο μουσικό βίντεο.

+plus.gr