Η μεγάλη ώρα του Τσιτσιπά: Κόντρα στον Ρούμπλεφ για μία θέση στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός

278

Ο Έλληνας τενίστας, που είναι το Νο5 στο ταμπλό του Ρολάν Γκαρός, θα αντιμετωπίσει σήμερα στον προημιτελικό τον Αντρέι Ρούμπλεφ, σε ένα παιχνίδι που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), αν δεν υπάρξει καθυστέρηση στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, ή λόγω καιρού.

Ο Ρώσος αντίπαλός του δεν είναι άγνωστος στον Τσιτσιπά, καθώς τον αντιμετώπισε πριν από δέκα ημέρες, στον τελικό του Αμβούργου, όπου ο Ρούμπλεφ επικράτησε με 2-1 σετ, σε ένα παιχνίδι που ο Ελληνας τενίστας δεν ήταν και στην καλύτερή του ημέρα. Συνολικά έχουν παίξει τρεις φορές μαζί και ο Ρούμπλεφ προηγείται με 2-1 στις νίκες. Ο Τσιτσιπάς τον είχε κερδίσει στον ημιτελικό του Next Gen το 2018, ενώ έναν χρόνο μετά ο Ρώσος πήρε ρεβάνς στον πρώτο γύρο του US Open.

Στον άλλο προημιτελικό, όπου και θα βγει ο αντίπαλος για τον Τσιτσιπά ή τον Ρούμπλεφ, αγωνίζονται ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Ισπανό Π. Καρένο Μπούστα. Ηδη έχει βγει το πρώτο ζευγάρι για τα ημιτελικά, το οποίο αποτελούν ο Ράφαελ Ναδάλ και ο Αργεντινός Ν. Σβάρτσμαν.