Δήμος Κατερίνης: Σε χώρο τέχνης και πολιτισμού μεταμορφώνεται η υπόγεια διάβαση Περίστασης

223

Υποδειγματικά και αποτελεσματικά ως ομάδα λειτούργησαν για μία ακόμη φορά Δήμος Κατερίνης και Εθελοντές στην Περίσταση. Ειδικότερα, την περασμένη Κυριακή επτά συνολικά εθελοντές, με τον συντονισμό του προέδρου της Δ.Κ. Περίστασης Γιώργου Χελιδονόπουλου σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη, χρωμάτισαν την υπόγεια διάβαση.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον πρόεδρο των ΔΗΠΑΚ Α.Ε. Νίκο Κατανά και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη  έγινε από εξειδικευμένο συνεργείο, καθαρισμός του χώρου, με την φιλική προς το περιβάλλον  τεχνική της υδροβολής.

Και έπεται συνέχεια

Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν στην υπόγεια διάβαση, εργασίες συντήρησης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και τοποθέτηση νέων φωτιστικών οροφής, ενώ θα δρομολογηθούν  όλες οι απαιτούμενες  ενέργειες, προκειμένου ο χώρος να είναι πάντα ασφαλής. Παράλληλα, προγραμματίζεται να φιλοτεχνηθεί ο χώρος από δημιουργούς και να παραδοθεί στη μαθητιώσα νεολαία -το αργότερο έως το τέλος Οκτωβρίου -μεταμορφωμένος πλέον σε ένα χώρο Τέχνης και Πολιτισμού.

«Όπως έχω επισημάνει το περιβάλλον συνιστά για τον Δήμο μας ζωτικό στοιχείο πολιτισμού και προτεραιότητα, ενώ  πέρα από δράσεις και παρεμβάσεις, η ευαισθητοποίηση των πολιτών, των εθελοντών μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι των δημιουργικών μας πρωτοβουλιών» σημειώνει σε δήλωσή του, με αφορμή την συγκεκριμένη δράση, ο  Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος συνεχάρη για την πρωτοβουλία τη Δ.Κ. Περίστασης και ευχαρίστησε τους πάντα  ευαισθητοποιημένους εθελοντές.

«Στόχος και προσπάθειά μας είναι η ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών κατά τις ώρες προσέλευσης και απομάκρυνσης από τους χώρους εκπαίδευσης δια μέσου της υπόγειας διάβασης. Παράλληλα, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και μετατρέπουμε την υπόγεια διάβαση σε χώρο τέχνης και πολιτισμού» σημειώνει σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Περίστασης Γιώργος Χελιδονόπουλος.