O Στέφανος γράφει ιστορία στο Παρίσι (videos)

333

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετράει πλέον 12 διαδοχικά κερδισμένα σετ στο Παρίσι και θα είναι για 1η φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Roland Garros!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών έκανε ακόμα ένα εξαιρετικό ματς στο Roland Garros, για να επικρατήσει του Grigor Dimitrov με 6-3, 7-6 (9), 6-2 και να μπει στην τελική 8άδα του παρισινού Grand Slam.

Θα είναι η 1η φορά που θα παίξει στα προημιτελικά του Roland Garros o Στέφανος και η 2η συνολικά σε ένα Grand Slam, μετά από εκείνη την αξέχαστη πορεία του μέχρι τους ημιτελικούς του Australian Open τον Ιανουάριο του 2019.

Ο Στεφ έφτασε επίσης τα 12 κερδισμένα σετ στη σειρά στο Παρίσι, αφού θυμίζουμε πως είχε βρεθεί πίσω με 0-2 σετ στην πρεμιέρα του με τον Jaume Munar, ανέτρεψε όμως το παιχνίδι και έκτοτε κερδίζει μόνο με “straight sets” του αντιπάλους του, τον Pablo Cuevas στον 2ο γύρο, τον Aljaz Bedene στον 3ο γύρο και τον Dimitrov στον 4ο γύρο.

O Στέφανος πέτυχε 24 winners σήμερα, δυο περισσότερους από τον αντίπαλό του, ενώ έκανε 30 αβίαστα λάθη, σχεδόν τα μισά από τα 53 του Dimitrov.

Στο 1ο και στο 3ο σετ δεν απειλήθηκε καθόλου, παίζοντας αισθητά καλύτερο τένις από τον Dimitrov. Στο 1ο σετ προηγήθηκε με 3-0 και δεν κοίταξε πίσω του, αντιμετωπίζοντας break point μόνο στο 9ο game, όταν σέρβιρε για το σετ και το έκλεισε τελικά με 6-3, σβήνοντας και τις 3 ευκαιρίες του αντιπάλου του.

Στο 3ο σετ προηγήθηκε ξανά με 3-0 και είχε 3 ευκαιρίες για το double break, το οποίο ήρθε τελικά στο 8ο game για το τελικό 6-2. Στο μεταξύ δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του.

Μονάχα στο 2ο σετ ο Dimitrov κατάφερε να σταθεί στο επίπεδο του Τσιτσιπά, το οποίο είχε πολύ αμφίρροπη εξέλιξη. Παρότι ο Βούλγαρος ήταν ο μόνος παίκτης που αντιμετώπισε break points στο 5ο game (2-2, 15-40), κατάφερε να σώσει τελικά 3 ευκαιρίες του Έλληνα τενίστα και να υπερασπιστεί το σερβίς του.

Άλλες ευκαιρίες δεν υπήρξαν για κανέναν από τους δυο και το σετ οδηγήθηκε σε tie-break, όπου ο Στέφανος είχε τα πρώτα δυο set points, αλλά ο Dimitrov τα έσβησε και είχε μετά στο δικό του μέρος 2 ευκαιρίες για να τελειώσει το σετ – τη 2η μάλιστα έφερε τον πόντο εκεί που τον ήθελε αλλά στο τελείωμα έκανε αβίαστο λάθος στέλνοντας τη μπάλα στο φιλέ. Η 3η ευκαιρία ήρθε πρώτα για τον Στέφανο και ήταν η “φαρμακερή”, με τον Έλληνα τενίστα να κατακτά το tie-break με 11-9.

Με την 8η νίκη του στις 9 τελευταίες αναμετρήσεις του, ο Στέφανος πήρε μια ιστορική πρόκριση για την προημιτελική φάση του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη τον Andrey Rublev, από τον οποίο έχασε και το μοναδικό παιχνίδι του στις 2 τελευταίες εβδομάδες, στον τελικό του Αμβούργου. Θυμίζουμε πως ο Ρώσος κέρδισε μετά από 4 ώρες σχεδόν τον Marton Fucsovics, με 3-1 σετ.

tennisnews.gr