Επιμελητήριο Πιερίας : έκτακτη σύσκεψη με θέμα “Τελωνείο Κατερίνης”

292

Τη σύσκεψη προέδρευσαν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Συμμετείχαν βουλευτές του νομού και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου τόνισε ότι “η παραμονή του τελωνείου στη σημερινή έδρα του κρίνεται απαραίτητη για την ανάπτυξη και την ομαλή λειτουργία της οικονομικής ζωής της Πιερίας”.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε ο ίδιος, τα έσοδα για το 2019 ανέρχονται σε 10.000.000 ευρώ, ο ετήσιος όγκος συναλλαγών για το 2019 υπερέβη τις 23.000 τελωνειακές πράξεις. “Το ετήσιο ενοίκιο αντιστοιχεί σε 16.000 ευρώ, η θέρμανση του κτηρίου και τα λοιπά έξοδα σε ετήσια βάση ανέρχονται σε 4.000 ευρώ ενώ τα πάγια έξοδα για το 2019 απετέλεσαν μόνο το 0,2% των συνολικών εσόδων. Άρα, από οικονομικής άποψης είναι κάτι παραπάνω από υγιές και βιώσιμο” σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Κωνσταντόπουλος προχώρησε στη δική του παρουσίαση με στοιχεία που υποστηρίζουν επιπλέον τις απόψεις του κ. Χατζηχριστοδούλου.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Πιερίας και οι τοπικές αρχές πρόκειται να στείλουν σχετική επιστολή με τα οικονομικά στοιχεία του τελωνείου Κατερίνης προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμό του.