Χαλκιδική – Πιερία: Άρπαζαν χρυσαφικά από σπίτια και τα έκρυβαν στα προσκέφαλα ΙΧ

520
Παραβίαζαν οικίες και αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα και ρολόγια με τη συνολική λεία τους ξεπερνά τις 6.500 ευρώ
Είχαν αποκρύψει μέρος των κλοπιμαίων μέσα στα προσκέφαλα καθισμάτων του οχήματος που χρησιμοποιούσαν
Συνελήφθησαν μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, 4 άτομα, για κλοπές που διέπραξαν το τελευταίο διάστημα, σε περιοχές της Πιερίας και της Χαλκιδικής.
Πρόκειται για ημεδαπούς, οι οποίοι σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, εντοπίσθηκαν σε όχημα προχθές (1 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Λάρισας και συνελήφθησαν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, την 30 Σεπτεμβρίου 2020 και την 1 Οκτωβρίου, ενεργώντας μαζί με συνεργό τους, παραβίασαν αντίστοιχα μία οικία σε περιοχή της Χαλκιδικής και διαδοχικά δύο οικίες σε περιοχές της Πιερίας, από τις οποίες αφαίρεσαν ρολόγια και κοσμήματα συνολικής αξίας 6.550 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.
Σε έρευνα του οχήματος που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα στα προσκέφαλα καθισμάτων, κλοπιμαία που είχαν αφαιρέσει από την οικία στην Χαλκιδική. Επίσης, στην κατοχή του ενός ημεδαπού βρέθηκε ένα κλεμμένο ρολόι, που είχαν αφαιρέσει από οικία στην Πιερία. Τα κλεμμένα κοσμήματα και ρολόγια αποδόθηκαν στους παθόντες.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, που τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.