“Αυτοκτονία” και αποκλεισμός για Σάκκαρη (video)

334

Σε μια αναμέτρηση που έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, η Μαρία Σάκκαρη “αυτοκτόνησε” στο 2ο σετ χάνοντας 2 διαδοχικά match point και τελικά ηττήθηκε από τη Martina Trevisan, μένοντας εκτός 16άδας στο Roland Garros.

Μια μεγάλη ευκαιρία για να μπει για πρώτη φορά στον 4ο γύρο του Roland Garros έχασε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία γνώρισε την ήττα από τη Martina Trevisan με 1-6, 7-6 (6), 6-3, σε μια αναμέτρηση που θα θέλει γρήγορα να ξεχάσει.

Παρά το δυνατό της ξεκίνημα και τη γρήγορη κατάκτηση του 1ου σετ – το οποίο ολοκλήρωσε σε λιγότερα από 30 λεπτά χάνοντας ένα game – η Σάκκαρη έκανε τη ζωή της δύσκολη στο υπόλοιπο του αγώνα, κάνοντας πολλά αβίαστα λάθη και μη μπορώντας να διαχειριστεί το αμυντικογενές παιχνίδι της Trevisan.

Ακόμα και σε κακές περιόδους ωστόσο, όπως ήταν το 2ο και το 3ο σετ, η Μαρία έδειχνε σε αρκετά διαστήματα την ανωτερότητά της από την Ιταλίδα παίκτρια και είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει το ματς στο tie-break του 2ου σετ.

 

Καταφέρνοντας να ανατρέψει το 1-4 και το 2-5 στο σετ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προηγήθηκε με 6-5 και στο tie-break ήταν την περισσότερη ώρα μπροστά, με 4-1, 5-3 και με 6-4, έχοντας δυο συνεχόμενα match point. Έχασε όμως τους 4 επόμενους πόντους και η Trevisan κατέκτησε το tie-break με 8-6, μπαίνοντας για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Στο 3ο σετ τίποτα δεν πήγαινε καλά για τη Μαρία, που συνέχισε να “χαρίζει” πόντους στην Trevisan, με την Ιταλίδα να προηγείται με 4-1 και αργότερα να επιστρέφει από το 0-40 για να κλείσει ένα καθοριστικό game, κάνοντας το 5-2.

Η πρωταθλήτριά μας μείωσε σε 5-3 και είχε μια ακόμα ευκαιρία για break στο 9ο game, δεν την εκμεταλλεύτηκε όμως ούτε αυτή και τελικά η Trevisan έκανε το 6-3 στο 3ο της match point, έπειτα από 2 ώρες και 39 λεπτά αγώνα. Η Σάκκαρη τελείωσε το παιχνίδι με το 48ο αβίαστο λάθος της, ενώ είχε 24 winners.

 

Ήταν η σημαντικότερη νίκη της Trevisan, που συνεχίζει να ζει το όνειρό της στο Παρίσι. Η 26χρονη Ιταλίδα μπήκε στο τουρνουά από τα προκριματικά, ως το Νο.159 της παγκόσμιας κατάταξης. Πλέον μετράει 6 νίκες στη σειρά – μαζί με τις 3 πρώτες της νίκες σε κυρίως ταμπλό major διοργάνωσης – και μάλιστα έχοντας αποκλείσει τις Coco Gauff και Σάκκαρη στα δυο τελευταία της παιχνίδια. Στον 4ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Kiki Bertens, No.5 στο ταμπλό.

Για τη Μαρία αυτή ήταν μια “βαριά” ήττα, που την άφησε για μια ακόμα χρονιά εκτός 4ου γύρου στο Γαλλικό Όπεν. Το επόμενο τουρνουά στο οποίο έχει δηλώσει συμμετοχή η 25χρονη Ελληνίδα είναι το Ostrava Open στην ομώνυμη τσεχική πόλη, ένα indoor τουρνουά της σειράς Premier που θα γίνει την εβδομάδα 19-25 Οκτωβρίου.

tennisnews.gr