Δημοσκόπηση: Το 50% επικροτεί το κυβερνητικό έργο – 7 στους 10 κρίνουν αρνητικά την αντιπολίτευση

143

Δείγματα αντοχής εμφανίζει η κυβέρνηση παρά τις πρωτοφανείς και ταυτόχρονες κρίσεις που διαχειρίζεται καθώς ποσοστό άνω του 50% των πολιτών αξιολογεί θετικά το έργο της σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 7 στους 10 πολίτες κρίνουν αρνητικά την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι πολίτες θεωρούν την πανδημία, την οικονομία και την εξωτερική πολιτική ως τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας ίσως εξηγούν και τον πίνακα που αποτυπώνει την πρόθεση ψήφου.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μεγάλη διαφορά 17,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας 37,5% έναντι 20% που δίνεται στο κόμμα της Κουμουνδούρου.

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ 25 με 2,7%.

metron-prothesi

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών πρώτος σε θετικές γνώμες είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (61%) και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά (38%), ο Αλέξης Τσίπρας (35%), ο Δημήτρης Κουτσούμπας (31%), ο Γιάνης Βαρουφάκης (24%) και ο Κυριάκος Βελόπουλος (21%).

Θετική αξιολόγηση για την κυβέρνηση επιφυλάσσει το 51% (έναντι 38% αρνητικής) ενώ 58% είναι η θετική αξιολόγηση (34% αρνητική) για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αντιστοίχως για την αξιωματική αντιπολίτευση η αρνητική αξιολόγηση φτάνει το 74% (15% θετική) ενώ για τον αρχηγό της αξιωματικής Αλέξη Τσίπρα η αρνητική αξιολόγηση είναι στο 68% (23% θετική).

Η πλειοψηφία θεωρεί ως μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας σήμερα την ιατρική περίθαλψη και την πανδημία του κοροναϊού (33%) και ακολουθεί η οικονομία (28%), η εξωτερική πολιτική (11%), η ανεργία (9%), το προσφυγικό-μεταναστευτικό (7%), το πολιτικό σύστημα (4%) και την Παιδεία (2%).

Εξάλλου, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι η μάσκα προστατεύει από τη διάδοση του κοροναϊού (81%), ενώ περίπου έξι στους δέκα (59%) συμφωνεί ότι αν βγει εμβόλιο θα πρέπει να το κάνουμε. Τέλος, επτά στους δέκα διαφωνούν με την άποψη ότι ο κοροναϊός δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία.

protothema.gr