Έξαλλος ο Τσιόδρας: «Η Θεσσαλονίκη πήρε το μάθημά της και πάει καλά, η Αθήνα δεν πάει καλά» (video)

451

Εμφανώς εκνευρισμένος από τα 32 κρούσματα κοροναϊού σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας και συνολικά, με την κατάσταση στην πρωτεύουσα, εμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, που τόνισε στις κάμερες πως «στη Θεσσαλονίκη το πήρανε το μάθημα και η Θεσσαλονίκη πάει καλά. Η Αθήνα, όμως, όχι»!

Αν μη τι άλλο ανησυχητικό να βλέπει κανείς τον Σωτήρη Τσιόδρα, που διακρίνεται για την ηρεμία του και την ψυχραιμία του, έτσι…

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας δεν έκρυψε την οργή του, αφενός για τα νέα κρούσματα σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας, κατά την επίσκεψή του σε αυτό, μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, αλλά, αφετέρου, και συνολικά με την κατάσταση στην πρωτεύουσα, όπου «είναι εξαιρετικά σοβαρή», όπως ο ίδιος τόνισε!

Εξερχόμενος από το γηροκομείο, λοιπόν, όπου εντοπίστηκαν 32 θετικά κρούσματα σε σύνολο 100 τεστ, ο κ. Τσιόδρας, εξήγησε ότι η διασπορά του ιού σε αυτούς τους χώρους γίνεται συνήθως από το προσωπικό.

Ωστόσο, εμφανώς εκνευρισμένος, στη συνέχεια τόνισε πως πρόκειται για μια κατάσταση που δεν θέλουμε να ξαναδούμε και «δυστυχώς την ξαναβλέπουμε».

Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Η Θεσσαλονίκη πήρε το μάθημά της και πάει καλά, η Αθήνα δεν πάει καλά»!

Αναλυτικά είπε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις και σε αυτές τις δομές, όπου δεν υπάρχει επισκεπτήριο συνήθως, η διασπορά γίνεται από εργαζόμενο. Είναι καταστάσεις που δεν θέλουμε να τις βλέπουμε, αλλά δυστυχώς τις βλέπουμε ακόμα. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις διασπορά κοροναϊού σε τέτοιες δομές. Εδώ πέρα το 80% των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων είναι κατακεκλιμένα άτομα, οπότε αντιλαμβάνεστε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και έχουν και συνοδά νοσήματα! Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά. Η Αθήνα, όμως, δεν πάει καλά».

Το γηροκομείο, να θυμίσουμε, βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Στο σημείο έχουν καταφθάσει συγγενείς των φιλοξενουμένων, οι οποίοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις. Στο νοσοκομείo, εξάλλου, έχουν μεταφερθεί οι 21 από τους 32 ηλικιωμένους…