Η απόλυτη ανατροπή με την αλλαγή ώρας και την κατάργηση

458

Η νέα αλλαγή ώρας για το 2020 πλησιάζει. Δείτε τι θα γίνει με την κατάργηση της αλλαγής ώρας και όλα τα νέα δεδομένα.

Σε λιγότερο από ένα μήνα έχουμε τη νέα αλλαγή ώρας για το 2020, σε χειμερινή.

Η αλλαγή ώρας, παραδοσιακά, σημειώνεται δύο φορές το χρόνο και σε λιγότερο από ένα μήνα θα περάσουμε στη χειμερινή ώρα.

Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν ότι υπάρχει περίπτωση αυτή η αλλαγή ώρας να είναι η τελευταία, καθώς καταργείται από το 2021 και η Ελλάδα, όπως και οι άλλες χώρες της ΕΕ, θα πρέπει να αποφασίσουν ποια ώρα θα κρατήσουν.

Ασφαλείς πληροφορίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανατρέπουν τα δεδομένα και τα δημοσιεύματα που επιμένουν μέχρι και σήμερα να μιλούν για κατάργηση της αλλαγής ώρας και ενδεχόμενη απόφαση της Ελλάδας.

Διασταυρωμένες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι σε ότι αφορά την κατάργηση της αλλαγής ώρας η σχετική νομοθεσία δεν έχει κυρωθεί και για την ακρίβεια οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κοινοβουλίου και Συμβουλίου δεν έχουν καν ξεκινήσει λόγω αδυναμίας του δεύτερου να υιοθετήσει την κοινή διαπραγματευτική του θέση.

Έτσι η κατάργηση της αλλαγής ώρας, που είχε ανακοινωθεί για το 2021 παγώνει και πάει πίσω στην καλύτερη περίπτωση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το συγκεκριμένο θέμα με την αλλαγή ώρας και την κατάργηση στην ΕΕ έχει ξεκινήσει από τη Φινλανδία, η οποία επικαλούμενη διάφορους λόγους μεταξύ αυτών και οι ψυχολογικές επιπτώσεις, λόγοι που δεν πολυ-αγγίζουν την Ελλάδα.

Σήμερα είναι «παγωμένο» στο ευρωπαϊκό συμβούλιο Μεταφορών και ακόμη και η Γερμανία που έχει την προεδρία δεν έχει καν θίξει το ζήτημα, λόγω και της κρίσης του κορονοϊού. Γενικώς ωστόσο η υπόθεση έχει ατονίσει σε ένα περιβάλλον που οι περισσότερες συζητήσεις εντός ΕΕ γίνονται με τηλεδιάσκεψη.

Όπως πάντα, αλλαγή στη χειμερινή ώρα, θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Οκτωβρίου.

Φέτος, αυτή η Κυριακή είναι στις 25 Οκτωβρίου όταν και οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μία ώρα πίσω.

Η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί κανονικά το Μάρτιο του 2021.

Αυτό που υπήρχε είναι μια πρόταση οδηγίας από την Κομισιόν να αλλάξει το μεταβλητό πλαίσιο (αλλαγή ώρας) , αλλά δεν έχει επιτευχθεί πλειοψηφία μεταξύ των κρατών μελών, εδώ και περίπου 2 με 3 χρόνια.

Έτσι, δεν έχει περάσει από το ευρωπαϊκό συμβούλιο υπουργών Μεταφορών όπου παραδοσιακά γίνεται μια προσπάθεια να περνάνε τα θέματα με ομοφωνία.

iEidiseis.gr