Νέες μαρτυρίες για το ξύλο ανάμεσα σε γονείς και μαθητές σε υπό κατάληψη σχολείο (video)

305

Τα βίντεο που έχουν τραβήξει οι μαθητές κάνουν από χθες το γύρο του διαδικτύου και έχουν προκαλέσει σάλο. Γονείς φαίνεται να σπρώχνουν μαθητές που αντιδρούν.

Γονείς σε υπό κατάληψη σχολεία προσπάθησαν να σπάσουν με βίαιο τρόπο την κατάληψη των μαθητών.

Τράβηξαν τα συρματοπλέγματα και τα σίδερα που έχουν τοποθετήσει οι μαθητές προκειμένου να ανοίξουν τις πόρτες.

Τα βίντεο που έχουν τραβήξει οι μαθητές κάνουν από χθες το γύρο του διαδικτύου και έχουν προκαλέσει σάλο. Γονείς φαίνεται να σπρώχνουν μαθητές που αντιδρούν.

Επικράτησε χάος με φωνές και σπρωξίματα ανάμεσα σε γονείς και μαθητές του γυμνασίου.

«Οι μαθητές καταγγέλλουν βία από τους γονείς»

Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε όριο ενώ αρκετοί μαθητές τραυματίζονται. «Οι γονείς αντέδρασαν βίαια εμένα με βάρεσε ένας και χτύπησα το χέρι μου στο σίδερο και χτύπησαν και άλλα παιδιά».

«Οι γονείς βαράγανε τα παιδιά 2 παιδιά είχαν τραυματιστεί στο χέρι και όλα τα άλλα στα πόδια».

Μαρτυρίες ακόμα και για σουγιάδες

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, οι μαθητές του γυμνασίου καταγγέλλουν ότι οι γονείς στην προσπάθεια τους να ανοίξουν το σχολείο έβγαλαν σουγιάδες και μαχαίρια προκειμένου να κόψουν τα βαριά συρματοπλέγματα.

«Είχαν βγάλει σουγιάδες και κόφτες για να κόψουν τα σχοινιά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και πολλά παιδιά από αυτό. Πάνω από 10 15 παιδιά τραυματίστηκαν εχθές…».

«Κάποιοι από τους γονείς προσπάθησαν να παρέμβουν κάποιοι άλλοι αντέδρασαν ξεκίνησε μια σύγκρουση αρχικά γονέων και επεκτάθηκε και στα παιδιά..εμείς ως σύλλογος γονέων καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή είτε λεκτικής είτε σωματικής βίας».

 

«Φουντώνουν» οι καταλήψεις

Την ίδια ώρα αναβρασμός επικρατεί σε όλα τα σχολεία της χώρας με τους μαθητές να προχωρούν σε καταλήψεις ζητώντας μεγαλύτερες αίθουσες και μικρότερο αριθμό μαθητών μέσα στις τάξεις.

Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν 700 καταλήψεις σχολείων…στην Αττική είναι περισσότερες από 250 στην Κεντρική Μακεδονία 60 στη Θεσσαλονίκη 40, 25 στο Ηρακλειο Κρητης και 34 στην Πάτρα.

Διευθυντές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους διευθυντές σχολείων προσπαθούν να βρουν λύσεις για να μην κινδυνεύουν μαθητές αλλά και τα κτίρια στα οποία υπάρχουν καταλήψεις.

+plus.gr