Πέτρος Κιάφας : ζητούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα των Συμβουλίων του Δήμου

524

Αγαπητοί συνδημότες,

Πριν 4 ημέρες πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής ενότητας Πιερίας συνάντηση του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζου με την κ. Μαυρίδου, τους βουλευτές του νομού, τους τρεις δημάρχους της Πιερίας, τον αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας.

Αν και η κατάσταση και στη χώρα μας είναι δύσκολη λόγω κορονοϊού, είναι ωστόσο αναγκαίες αυτές οι συναντήσεις για να συνεχίσει να λειτουργεί η αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση το κράτος.

Ακριβώς σε αυτό το σκεπτικό στηριζόμενοι αναρωτιόμαστε γιατί το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου Ολύμπου στις 28 Σεπτεμβρίου γίνεται με τηλεδιάσκεψη.

Γιατί δε θα μπορούσαμε να είμαστε στην αίθουσα μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι για να συζητήσουμε δια ζώσης τόσα θέματα που έχουν προκύψει αφού πλέον συνεδριάζουμε  σπάνια.

Η αίθουσα, δήμαρχε, είναι δυο φορές μεγαλύτερη από την αίθουσα της περιφέρειας στην οποία λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα συγκεντρωθήκατε  τουλάχιστον 20 άτομα.

Ζητάμε το ΔΣ της Δευτέρας να γίνει κανονικά στην αίθουσα τηρώντας όλοι τις προβλεπόμενες αποστάσεις και όλα τα μέτρα που η περίσταση απαιτεί.

Άλλωστε με την εγκύκλιο που στάλθηκε στη ΚΕΔΕ από το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζεται ότι κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού τα συλλογικά όργανα των δήμων (δημοτικό συμβούλιο, οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, συμβούλια κοινότητας), συνεδριάζουν είτε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε δια περιφοράς

 

Πέτρος Κιάφας

Επικεφαλής Συνδυασμού ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το Δήμο-Δημότη

Δήμος Δίου-Ολύμπου