Πιερία: τον κώδωνα του κινδύνου κρούει “προβληματισμένος πολίτης” για τα ιδιαίτερα μαθήματα

925
Στην εφημερίδα μας παραλάβαμε σήμερα την πιο κάτω επιστολή από συμπολίτη μας της Πιερίας, η οποία είναι αλήθεια μας προβλημάτισε πολύ και γι αυτό τον λόγο σας την παραθέτουμε αυτολεξεί για τις δικές σας σκέψεις.
—–
Αγαπητό pierianews,
Υπάρχουν κάποιες σκέψεις που με βασανίζουν το μυαλό και θα ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας.
Είναι αλήθεια ότι αναφορικά με τον κοροναϊό τα πράγματα οδεύουν από το κακό στο χειρότερο. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και όλοι μας πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία μας και την προστασία των άλλων.
Υποστηρίζω πολλά από τα μέτρα αν και ανήκω σε έναν επαγγελματικό τομέα που έχει πληγεί όσο λίγοι στη διάρκεια της καραντίνας.
Ωστόσο, εδώ και δύο εβδομάδες που άρχισαν τα σχολεία μου γεννήθηκε η εξής απορία. Ελέγχονται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα σχολεία, τα Μ.Μ.Μ ,τα ξενοδοχεία κ.α. σε όλους αυτούς τους χώρους πρέπει να κινούμαστε με μάσκα και έτσι πρέπει.
Πώς θα ελεγχθεί ο χώρος των “ιδιαίτερων μαθημάτων” ; ποιος ελέγχει αυτούς τους εκπαιδευτικούς που ως κινούμενη βόμβα μπαίνουν σε σπίτια και πιθανόν μεταφέρουν τον ιό από το ένα μέρος στο άλλο;
Ας μην ξεχνάμε ότι ένα από τα πρώτα κρούσματα στη χώρα ήταν μια κοπέλα στην Αθήνα που παρέδιδε ” ιδιαίτερα μαθήματα”.
Ένας προβληματισμένος πολίτης”