Κακοκαιρία “Ιανός”: Δύσκολη νύχτα στην Κρήτη από τον κυκλώνα – Πλημμύρισαν τα Λιοντάρια (videos)

421

Στο έλεος του… Ιανού βρίσκεται και η Κρήτη, καθώς ο μεσογειακός κυκλώνας έφτασε στο νησί.

Από νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις από τα δυτικά και συγκεκριμένα τα Χανιά ενώ το απόγευμα καταιγίδες και κεραυνοί έκαναν την εμφάνισή τους και στο νομό Ηρακλείου.

 

Ήδη οι αρχές προχωρούν στοκλείσιμο όλων των ιρλανδικών γεφυρών με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά που ήδη έχει υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και είναι επικίνδυνη η διάβαση.

Την ίδια ώρα έχουν μαρτυρίες στο cretapost κάνουν λόγο για προβλήματα που έχουν προκληθεί στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν πλημμυρίσει.

 

Προβλήματα με ηλεκτροδότηση και αεροπορικές πτήσεις

Παράλληλα, σε ένα πυλώνα της ΔΕΗ σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα περιοχές του ανατολικού Ηρακλείου ενώ τα συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν για την άμεση αποκατάσταση.

Την ίδια ώρα, προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε πτήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου καθώς δύο αεροπλάνα δεν μπόρεσαν εξαιτίας καιρού να προσγειωθούν στο «Νίκος Καζαντζάκης».

Βροχή οι… κεραυνοί στον ουρανό της Κρήτης

Από τις 7 το απόγευμα ξεκίνησε μία έντονη δραστηριότητα των κεραυνών στον ουρανό της Κρήτης.

Οι κεραυνοί πέφτουν… βροχή κάνοντας τη νύχτα μέρα δίνοντας μία ιδέα στο τι θα επακολουθήσει.

Η δραστηριότητα των κεραυνών στις 7 το απόγευμα.Πλημμύρισαν τα Λιοντάρια

Σε… Βενετία μετατράπηκε το κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα η πλατεία των Λιονταριών εξαιτίας του “Ιανού”. Η επέλαση της κακοκαιρίας είχε μικρή διάρκεια όμως τα αποτελέσματά της ήταν ορατά καθώς μέσα σε λίγη ώρα έπεσαν αρκετά χιλιοστά βροχής. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο στο οποίο φαίνεται πως η πλατεία των Λιονταριών μετά την καταιγίδα είχε πλημμυρίσει. Οι μόνοι που βρίσκονταν στο σημείο ήταν οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο σημείο και με σκούπες έδιωχναν τα νερά. Ποτάμια οι… δρόμοι Την ίδια ώρα, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε… ποτάμια με τα αυτοκίνητα να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή.

Η μανία του Ιανού στο Ηράκλειο

Ούτε να βγουν έξω από το σπίτι τους δεν μπορούσαν οι κάτοικοι στην οδό Νικολάου Πλαστήρα στην Αλικαρνασσό. Ο “Ιανός” που χτύπησε και αρκετές περιοχές του Ηρακλείου, έφερε μαζί του ισχυρότατες βροχοπτώσεις που μέσα σε λίγα λεπτά είχαν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια. Το παρακάτω βίντεο θυμίζει στιγμές από άλλες περιοχές στην Ελλάδα οι οποίες κατά το παρελθόν έχουν βιώσει απίστευτα σκηνικά κακοκαιρία με πλημμύρες.

Πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίστηκαν σε περιοχές όπως ο Γιόφυρος και οι Μεσαμπελιές, ενώ υπήρξαν και περιοχές που βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω διακοπής ρεύματος. Τόσο η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης όσο και η Πυροσβεστική, βρίσκονται σε εγρήγορση, για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων που θα απαιτήσουν την επέμβασή τους.

Δείτε το βίντεο:

Στην Νέα Αλικαρνασσό στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στηθαίο ταράτσας έπεσε πάνω σε μπαλκόνι και κατόπιν πάνω σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα, Ευτυχώς δεν υπήρχαν διερχόμενοι γιατί θα είχαμε τα χειρότερα. Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Πηγή: cretapost.gr,creta24.gr.ekriti.gr, ΕΡΤ, enikos.gr