Μουσικό Σχολείο Κατερίνης: Όταν το πράσινο περισσεύει … και πράσσειν άλογα

437

Ενημερώνουμε τον Αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Τσιουκάνη για τα ακόλουθα:

  1. Υποχρέωση του Δήμου είναι να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την έναρξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, πριν την έναρξη των μαθημάτων και όχι την ημέρα του αγιασμού.
  2. Είχαμε ενημερώσει την υπηρεσία πρασίνου και τον ίδιο τον κ. Τσιουκάνη τηλεφωνικά και γραπτά τουλάχιστον 2 μήνες πριν, ωστόσο έδειξε χαρακτηριστική αδιαφορία, στην οποία όμως είμαστε συνηθισμένοι από την προηγούμενη θητεία του στην ίδια θέση με την προηγούμενη δημοτική αρχή.
  3. Ο καθαρισμός των σχολείων δεν είναι ρουσφέτι, ούτε πρέπει να εξαρτάται από τις προσωπικές γνωριμίες του εκάστοτε αντιδημάρχου ή τις συμπάθειες ή αντιπάθειες προς το πρόσωπο του Διευθυντή κάθε σχολικής μονάδας.
  4. Επί δικής του θητείας το κόψιμο των χόρτων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης γινόταν από τον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου (!) όπως αποδεικνύεται από σχετικές φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στα ημερολόγια του σχολείου, από παλαιότερες σχολικές χρονιές.
  5. Τα χόρτα στον προαύλιο χώρο κόπηκαν, δυστυχώς για τον κ. Τσιουκάνη, στο μεγαλύτερο ποσοστό από τις καθαρίστριες του σχολείου, οι οποίες προφανώς δεν είχαν καμία τέτοια υποχρέωση. Ομοίως κλαδεύτηκαν και κάποιοι θάμνοι και χαμηλά δέντρα. Η υπηρεσία πρασίνου, παρότι ειδοποιήθηκε δεν μπήκε στον κόπο ούτε να απομακρύνει τα κομμένα κλαδιά, παρότι παρακαλούσαμε για έναν ολόκληρο μήνα!
  6. Το «μιας ώρας δουλειά» του κ. Τσιουκάνη μας θυμίζει το «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή». Είναι τουλάχιστον αστείο, οι υπάλληλοι που έστειλε ο κ. Τσιουκάνης την επόμενη μέρα του αγιασμού, να εργάστηκαν για αρκετές ώρες (και πάλι εν ώρα λειτουργίας του σχολείου και χωρίς να ζητήσουν άδεια από κανέναν), και παρόλα αυτά το «δάσος» να είναι ακόμα εκεί και θα συνεχίσει να είναι για αρκετές μέρες ακόμα. Προφανώς κάτι δεν πάει καλά. Διότι δουλειά μιας ώρας, σύμφωνα με τον κ. Τσιουκάνη, οι υπάλληλοί του αδυνατούν να ολοκληρώσουν αρκετές μέρες μετά!
  7. Όπως δεν γνωρίζει ο κ. Τσιουκάνης, αν και θα όφειλε, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 119797/Δ2/11-09-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Διευκρινιστικές οδηγίες για την έναρξη του διδακτικού έτους 2020-2021» επισημαίνονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8.15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου, που θα περιλαμβάνει:

– Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ

– Εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί (117512/ΓΔ4/08-09-2020)

– Διανομή μάσκας ανά μαθητή

–  Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας

– Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας

– Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς …»

Εκτός από τα παραπάνω στο σχολείο μας την ημέρα του αγιασμού:

– πραγματοποιήθηκε φωτογράφηση των μαθητών για τις ανάγκες του σχολείου

– ενημερώθηκαν οι μαθητές για τον κανονισμό του σχολείου

– διανεμήθηκε το σάντουιτς της σίτισης

Όπως καταλαβαίνει και ο πιο ανίδεος, ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε στις 12:00, αλλά οι μαθητές ήταν στο σχολείο από τις 8:15 και η εκπαιδευτική διαδικασία ήταν σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολείου.

Η υπηρεσία πρασίνου δεν φρόντισε όχι να ρωτήσει, αλλά ούτε καν να ενημερώσει ότι θα ερχόταν στο σχολείο την ημέρα του αγιασμού να κόψει χόρτα, με αποτέλεσμα το πρωί της Δευτέρας εργάτες του Δήμου να μπουν χωρίς καμία άδεια στο χώρο του σχολείου και να αρχίσουν να εκτελούν εργασίες κοπής χόρτων, που συνοδεύονται από φασαρία, δημιουργία σκόνης και άλλων αιωρούμενων σωματιδίων, που εκτός των άλλων αποτελούν και αλλεργιογόνους παράγοντες, που επηρεάζουν μερίδα των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού του σχολείου. Και όλα αυτά ακριβώς δίπλα από τις αίθουσες στις οποίες θα έπρεπε να μπουν οι μαθητές! Μέχρι να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τους εργάτες, δημιουργήθηκε έξω από το σχολείο ένας απίστευτος συνωστισμός μαθητών με ότι αυτό συνεπάγεται σε καιρούς κορωνοϊού.

  1. Καλό θα ήταν ο κ. Τσιουκάνης να αφήσει τις φωτογραφίες και τις δημόσιες σχέσεις και να πάρει ένα κλαδευτήρι, μία τσάπα και ένα αλυσοπρίονο και να έρθει στο σχολείο μας, όχι εν ώρα λειτουργίας, και να φροντίσει για όλα αυτά, για τα οποία είναι υπεύθυνος. Αν θα μπορούσε μάλιστα να μας καθαρίσει και τα λούκια που είναι βουλωμένα εδώ και 2 χρόνια και κανείς δεν συγκινείται, θα είμασταν ευγνώμονες.
  2. Τα σημεία του προαύλιου χώρου, που καθαρίστηκαν από τις καθαρίστριες του σχολείου, έχουν αρχίσει να βγάζουν νέα χόρτα και θα πρέπει ο κ. Τσιουκάνης να τα ξανακόψει.
  3. Γνωρίζαμε ότι ο κ. Τσιουκάνης είναι άσχετος από εκπαιδευτικά θέματα, τώρα όμως αποδεικνύει ότι είναι άσχετος και από θέματα πρασίνου. Ωστόσο είναι εξαιρετικός στις δημόσιες σχέσεις! Καλό είναι όμως να γνωρίζει ότι οι τελευταίοι, που μας κατηγόρησαν ότι ψευδόμαστε, πρώην συνοδοιπόροι του στα δημοτικά πράγματα, θα πρέπει μάλλον να το έχουν μετανιώσει. Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι κάθε μέρα που περνάει και το σχολείο μας θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ίδια τραγική κατάσταση θα δημοσιεύουμε και από μία φωτογραφία για τη συλλογή του κ. Τσιουκάνη και των ομοίων του.

Γιώργος Βαρδακώστας

Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης