Φώντας Μπαραλιάκος : Προτεραιότητα ο τομέας της Ψυχικής Υγείας

279

Συνάντηση του Φ.Μπαραλιάκου με την Υφυπουργό Υγείας Ζ.Ράπτη

 

Οι Υπηρεσίες και Μονάδες Ψυχικής Υγείας του Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου Κατερίνης έχουν μία μακρά παράδοση παροχής υψηλών υπηρεσιών. Είναι πρότυπο όχι μόνο για την χώρα μας αλλά έχουν αποσπάσει κατά περιόδους και διακρίσεις στο εξωτερικό.

Την παρακαταθήκη αυτή εξέφρασε την επιθυμία και την πρόθεσή του να διαφυλάξει αλλά και να ενισχύσει ο Βουλευτής κ. Φώντας Μπαραλιάκος, κατά την συνάντησή του με την αρμόδια Υφυπουργό για θέματα Ψυχικής Υγείας κα Ζωή Ράπτη.

 Η πρόληψη, θεραπεία και μείωση των επιπτώσεων των ψυχικών διαταραχών, η επανένταξη, η συμβουλευτική και η ψυχολογική υποστήριξη, συνιστούν μερικές μόνο από τις προσφερόμενες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του Ψυχιατρικού Τομέα που προάγουν την ψυχική υγεία.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Μπαραλιάκος, αφού ενημερώθηκε για την υφιστάμενη κατάσταση στον Ψυχιατρικό Τομέα του Νοσοκομείου από τον Διοικητή κ. Γ. Χατζηγεωργίου, την Υποδιευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας ψυχιατρικού τομέα κα Σ. Ουστόγλου και τον Διοικητικό Διευθυντή κ. Σ. Μπαστρογιάννη, μετέφερε στην Υπουργό το πετυχημένο ιστορικό λειτουργίας των Μονάδων Ψυχικής Υγείας στην Πιερία αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας του οργανογράμματος λειτουργίας του οργανισμού καθώς και θέματα αύξησης των υποδομών και ενίσχυσης του εξειδικευμένου προσωπικού.

Η Υπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή Πιερίας ότι ο τομέας της Ψυχικής Υγείας είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης και ψηλά στην ατζέντα του ίδιου του Πρωθυπουργού και με την ανάληψη των καθηκόντων της έχει ξεκινήσει την προσπάθεια σχεδιασμού, οργάνωσης και ενίσχυσης των υφιστάμενων Μονάδων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μπαραλιάκος ζήτησε να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις ώστε και στην Πιερία να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα το δίκτυο υπηρεσιών ψυχικής φροντίδας.