Έκλεισαν ήδη 6 σχολεία λόγω κοροναϊού – ένα από αυτά στην Αλεξάνδρεια/Ημαθίας

348

Συνολικά 6 σχολεία είναι κλειστά εξαιτίας κρουσμάτων κοροναϊού σε όλη την επικράτεια.

Στη λίστα που έχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Παιδείας αναφέρονται οι ημερομηνίες που θα παραμείνουν κλειστά τα 6 σχολεία.

Σημειώνεται πάντως ότι τα περισσότερα από τα σχολεία που αναγράφονται στη λίστα είχαν κλείσει πριν από τον αγιασμό, καθώς είχαν εντοπιστεί κρούσματα κοροναϊού στο προσωπικό.

Σε ό,τι αφορά στο Γυμνάσιο Πύργου, δεν έχει κλείσει ολόκληρο το σχολείο αλλά μόνο ένα τμήμα, το Β2. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εν λόγω τμήμα 13χρονος μαθητής διεγνώσθη με κοροναϊό. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της πόλης, το παιδί μόλις είχε επιστρέψει από ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές στη Θεσσαλονίκη, ενώ κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς του δεν έχει βρεθεί θετικό στον κοροναϊό.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 18 Σεπτεμβρίου έχει ανασταλεί η λειτουργία του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας της Λήμνου, καθώς επίσης και το 7ο Δημοτικό Αλεξάνδρειας στην Ημαθία.

Το υπουργείο έχει δημιουργήσει μία λίστα, η οποία και ανανεώνεται ανάλογα με τις εξελίξεις, όπου καταγράφονται τα σχολεία στα οποία εμφανίζονται κρούσματα κοροναϊού.

Στη λίστα αναγράφεται το σχολείο, η περιοχή και η διεύθυνση στην οποία βρίσκεται, αλλά και έως πότε θα παραμείνει κλειστό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 16 Σεπτεμβρίου, οι αποφάσεις για την αναστολή εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων ή ιδιωτικών, θα λαμβάνονται από τους οικείους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν σχετικής σύστασης από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Ο πίνακας του υπουργείου Παιδείας με τα κλειστά σχολεία λόγω κοροναϊού

Πηγή: iefimerida.gr