Μεταξύ των εμπρηστών της Μόριας ένας 17χρονος Αφγανός που έχει μεταφερθεί στη Πιερία μετά την πυρκαγιά

532

Σε πέντε συλλήψεις για τον εμπρησμό του ΚΥΤ της Μόριας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. όπως ανακοίνωσε από τη Μυτιλήνη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι συλληφθέντες είναι Αφγανοί, ενώ δύο εξ αυτών είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Από τα έξι άτομα, τα τρία συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη.

Ο τέταρτος εκ των συλληφθέντων, ένας 17χρονος Αφγανός εντοπίστηκε σε δομή της Πιερίας όπου μεταφέρθηκε την επομένη του εμπρησμού.

Ο πέμπτος συλληφθείς είναι επίσης 17χρονος και εντοπίστηκε σε δομή της Θεσσαλονίκης όπου είχε μεταφερθεί μαζί με ομάδα ανηλίκων.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη των εμπρηστών τόσο από υλικό που είχε καταγραφεί σε βίντεο όσο και από μαρτυρικές καταθέσεις.

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τους εμπρηστές της Μόριας

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα, αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό. Οι μετανάστες, όπως και οι κάτοικοι, έχουν συμφέρον να αποδεχθούν τις προτάσεις μας και την πραγματικότητα της νέας δομής. Ένα είναι βέβαιο: Η Λέσβος δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση. Σας διαβεβαιώ πως η λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν».